Ισχυρότατες απώλειες σημείωσε, για μια ακόμη φορά. το Χρηματιστήριο Αθηνών που κινήθηκε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων. 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 593,05 μονάδες με την πτώση να διαμορφώνεται στο -3,91%.

Μεγάλη βουτιά σημείωσε και ο τραπεζικός δείκτης που σημείωσε απώλειες -6,34%. Σε μια εβδομάδα μάλιστα έχει καταγράψει απώλειες 11,71% ενώ σε 6 μήνες οι απώλειες ανέρχονται σε 50,51%.

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαικές αγορές είναι με το βλέμμα σε Ρώμη-Βρυξέλλες, καθώς λήγει την Τετάρτη και το δεύτερο τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες προκειμένου η Ρώμη να «διορθώσει» τον προϋπολογισμό της. Κύμα ρευστοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη με φόντο και το Brexit της Τερέζα Μέι που έχει άγνωστη πορεία. 

Ο European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4%, με το σύνολο των σημαντικών δεικτών να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,55%.

Ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,76%, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,34% και ο γαλλικός CAC χάνει σε ποσοστό 0,55%.

Στις άλλες ευρωπαίκές αγορές, πτώση 0,33% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, κατά 0,13% υποχωρεί ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ ο πορτογαλικός PSI καταγράφει επίσης απώλειες 0,21%.

Στο αρνητικό κλίμα που ξεκίνησε από την Wall Street κι επεκτάθηκε στην Ασία, κινούνται από το πρωί και οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού οι επενδυτές αξιολογούν αρνητικά τις εξελίξεις στην Ιταλία, στο Brexit, αλλά και στον εμπορικό πόλεμο και στην υπόθεση της Nissan.