Το Κολέγιο Επιτροπών ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Έτσι, δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Βουκουρεστίου στις 5 Απριλίου, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις. ευρώ. H Επιτροπή θα αποστείλει την έκθεση στο EuroWorking Group που συνεδριάζει το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέχεια της συνεδρίασης των Επιτρόπων «Η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως «Στο σημείο αυτό, η δεύτερη έκθεση της ενισχυμένη εποπτείας διαπίστωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην ολοκλήρωση και εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, αλλά ότι ορισμένα θέματα εξακολουθούν να εκκρεμούν».

«Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και της μετέπειτα επικαιροποίησής της, θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τα μέτρα χρέους που έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.