20:12 Τελείωσε το κρίσιμο Eurogroup. Αναμένονται οι συνεντεύξεις τύπου

20:00 Πληροφορίες ότι το Βερολίνο διαψεύδει την πρόταση που αναφέρει η Die Zeit

19:35 Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit υπάρχουν φήμες για νέα πρόταση που προβλέπει. 

Επέκταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το Δεκέμβρη του 2015, 2 δις ευρώ από ΕΚΤ , 10 δις από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

18:10 Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Πηγές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρουν ότι οι θεσμοί δεν διαφαίνονται αρνητικοί ως προς την οργάνωση μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή σήμερα πρέπει να παρουσιαστεί η νέα ελληνική πρόταση, 

Αυτό σημαίνει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, που θα παρουσιάσει τις ελληνικές αντιπροτάσεις στην πρόταση Γιούνκερ, θα πρέπει να πείσει τους εταίρους του για την αναγκαιότητα μιας Συνόδου Κορυφής.

17:50 Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και περίπου μισή ώρα η συνεδρίαση του Eurogroup.

17:49 Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, το θέμα της Ελλάδα θα συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης και όχι στην αρχή όπως προβλεπόταν αρχικά. 

17:45 Guardian 

Παγωμένο το κλίμα ανάμεσα στον Γιάννη Βαρουφάκη και την Κριστίν Λαγκάρντ

17:14 Ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον Ισπανό ομόλογό του Ντε Γκίντος

16:45 Λαγκάρντ: Αν υπάρξουν προτάσεις θα τις συζητήσουμε

"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει την υποχρέωση έναντι των 188 μελών του – από τη Σενεγάλη, τη Σρι Λάνκα μέχρι την Ελβετία – να έχει ένα πρόγραμμα [για την Ελλάδα] που θα είναι αξιόπιστο", υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου, Christine Lagarde προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.
"Αλλά είμαστε πάντα ευέλικτοι επίσης. Άρα αν είναι καλές προτάσεις που θα έχουν αποτέλεσμα θα τις εξετάσουμε", πρόσθεσε.

16:38 Σέλινγκ υπουργός Οικονομικών Αυστρίας: Η υπομονή εξαντλείτα.

"Αν η Ελλάδα δεν έχει κάτι νέο να παρουσιάσει τότε θα είναι μία σύντομη συνάντηση" ανέφερε ο Αυστριακός συμπληρώνοντας "Δεν καταλαβαίνω γιατί η ελληνική κυβέρνηση περιμένει με αυτό τον τρόπο για τέσσερις μήνες δεδομένης της κατάστασης. Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επιβιώσει από ένα Grexit αλλά θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα".

16:35 Νούναν: Δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το σημερινό Eurogroup

Δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για μία θετική έκβαση στο σημερινό Eurogroup, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μίκεαλ Νούναν, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει αισιοδοξία για τη σημερινή συζήτηση, ενώ αποκάλυψε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση έχει καταρτίσει έκτακτα σχέδια ώστε να αντιμετωπίσει τα «απόνερα» ενός ενδεχόμενου Grexit.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι υπάρχει και ο χρόνος και ο χώρος ώστε να υπάρξει συμφωνία.

16:22 Σόιμπλε: Αν δεν υπάρχουν προτάσεις, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε 

Σόιμπλε: Υπάρχει ένα πρόγραμμα από τις 20 Φεβρουαρίου και βάσει αυτού του προγράμματος προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα. Δεν έχουμε φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν υπάρχουν νέες απόψεις. Η όποια κίνηση θα έρθει από την πλευρά της Ελλάδας. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα υποφέρουν από αυτή την κατάσταση και όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να πάρουν μια απόφαση να βοηθήσουν. Έχουμε δείξει αλληλεγγύη αλλά και η Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει κάτι από αυτά που έχει πει. Αν δεν υπάρξουν προτάσεις δεν θα υπάρξει και κάτι για το οποίο να συζητήσουμε.

16:20 Ντε Γκίντος: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας.

Ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να παρουσιάσει ακόμα και μία αντιπρόταση ώστε να σημειωθεί μία συμφωνία. Περιμένουμε από τον Βαρουφάκη να μας πει τι πιστεύει για την πρόταση των τριών θεσμών. Η πρόταση είναι έξυπνη, γενναιόδωρη και περιέχει αρκετή ευελιξία. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας. Είναι απαραίτητο να υπάρξει μία συμφωνία γρήγορα. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη καθώς θα είναι θετικό για την χώρα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες

16:19 Πάντοαν: Ας δούμε τι θα πει ο Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup δήλωσε: «Θα δούμε τι θα μας πουν οι Έλληνες, όλα είναι στο τραπέζι». Όσο για την πιθανότητα χρεοκοπίας αν η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ, είπε ότι χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει χρεοκοπία, εννοώντας ότι δε θα υπάρξει άμεσα μία τέτοια ενέργεια.

Σχετικά με μία πιθανή επιρροή της Ιταλίας από την ελληνική κατάσταση είπε με σιγουριά: «Η Ιταλία είναι σταθερή, το ευρώ είναι σταθερό».

Ερωτηθείς για πιθανότητα Grexit απάντησε: «Ο χρόνος περνάει γρήγορα και μπορεί να υπάρχουν άλλες επιλογές, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει Grexit». Ο κύριος Πάντοαν, αναφέρθηκε ειδικά στον Έλληνα ομόλογό του, λέγοντας: «Πάντα ενδιαφέρομαι για αυτά που έχει να πει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ας δούμε τι θα πει».

16:15 Υπουργός Οικονομικών Λουξεμβούργου: Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, ο χρόνος τελειώνει

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξερβούργου Πιερ Γκραμενά κατά την άφιξή του στο Eurogroup εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σημερινή συνεδρίαση σχετικά με την Ελλάδα.

Στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Βλέπουμε ότι όλα επιταχύνονται και αυτό είναι καλό. Ελπίζω σήμερα να δούμε στο Eurogroup τους αριθμούς και τα γεγονότα ώστε να εκτιμήσουμε αν η συμφωνία πλησιάζει. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία τις ερχόμενες ημέρες, γιατί ο χρόνος τελειώνει».
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για το αν θα βρεθεί λύση απάντησε: «Ας δούμε τι θα τεθεί στο τραπέζι για να μπορούμε να πούμε αν μπορεί να υπάρξει λύση. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και να σημειωθεί μία συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να αρχίσει να αναπτύσσεται και να γίνει πιο ανταγωνιστική για αυτό θέλουμε μία συμφωνία».

16:02 Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών

"Έχω κουραστεί με την Ελλάδα αλλά πιστεύω ακόμα στα θαύματα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας προσερχόμενος στο Eurogroup. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για την επιβολή capital controls στην Ελλάδα.

15:45: Σαπέν: Οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες ανάμεσα στις δύο πλευρές 

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι διάλογο, συζήτηση ή και αντιπαράθεση αν χρειαστεί, αλλα πάνω απ΄όλα χρειαζόμαστε πρόοδο», είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι οι διαφορες μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μεγάλες, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας».

Ο κ. Σαπέν επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να συγκλίνουμε, κι αυτό είναι η προτεραιότητα. «Πρέπει να σταματήσει να επικρατεί η αντίληψη ότι μας χωρίζει χάσμα, οι διαφορές έχουν περιοριστεί πολύ τις τελευταίες βδομάδας και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε τις επόμενες μέρες φτάνοντας σε μια επωφελή λύση για όλους», κατέληξε.

15:43  Βαρουφάκης

«Πριν από λίγο καιρό ο κ. Ντράγκι είπε ότι το  Ευρώ για να λειτουργεί, πρέπει να λειτουργεί παντού. Είχε απόλυτο δίκιο. Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας σε αυτό το πλαίσιο. Ο σκοπός είναι να αντικατασταθεί μια ακριβή διχόνοια με συναίνεση», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης προσερχόμενος στο Eurogroup. 

15:25 Ντάισελμπλουμ: Έχουμε στείλει την βελτιωμένη πρότασή μας στην Ελλάδα

Προσερχόμενος ο πρόεδρος του Eurogroup στην συνεδρίαση τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η αποστολή του οργάνου σήμερα είναι να φέρει τη συμφωνία πιο κοντά, "αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα σημειωθεί η πρόοδος, στην οποία ελπίζω". Μάλιστα αποκάλυψε ότι έχουν σταλεί στην Ελλάδα οι προτάσεις των εταίρων.

Στην πρόταση που έχουν υποβάλλει οι θεσμοί υπάρχουν συμβιβασμοί και έχουν γίνει υποχωρήσεις, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί, πρόσθεσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί αν το ΔΝΤ  δε πληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Έχω μία δουλειά να κάνω σήμερα και αυτή είναι να δούμε αν θα πλησιάσουμε σε μία συμφωνία με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να δούμε τι θα μας πουν οι θεσμοί, αλλά μικρή πρόοδος έχει γίνει. Πρέπει να υπάρξει μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί λήγει στο τέλος του μήνα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα. Το επόμενο βήμα ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη, και οικονομικά βιώσιμη, συμφωνία πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά», επεσήμανε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνη

14:27  Μοσκοβισί: Να μην έχουμε άλλο ένα βατερλό για την Ελλάδα

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα να μετατραπεί σε μια επανάληψη της μάχης του Βατερλό κατά τη 200ή επέτειο της ιστορικής ήττας της Γαλλίας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημερομηνία και δεν έχω καμία όρεξη να επιστρέψουμε στην εποχή του Βατερλό, όταν οι Ευρωπαίοι παρατάχθηκαν απέναντι σε ένα μόνο κράτος», δήλωσε ο Μοσκοβισί. Ακόμη ο Ευρωπαίος επίτροπος προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει στις 30 Ιουνίου και ότι οι αγορές παρακολουθούν. «Μια λύση δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και αναγκαία», είπε.