Λήγει σήμερα η περίοδος της τραπεζικής αργίας που υπεγράφη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls και σήμερα αναμένονται νέες αποφάσεις.

Χθες το βράδυ υποβλήθηκε μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος νέα αίτηση για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, κάτι που θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, όπως είπε ο Δημήτρης Μάρδας το πρωί στην "Κοινωνία ώρα Mega" η εικόνα θα δοθεί σήμερα το βράδυ από την ΤτΕ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να διαμορφωθεί μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πρόσθεσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ θα κάνει ανακοινώσεις με βάση τα δεδομένα και θα διαμορφώσει το οικονομικό επιτελείο κατόπιν την πολιτική της επόμενης εβδομάδας.

Από το πρωί σήμερα διατηρούνται οι ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ για την ανάληψη των 60 ευρώ ενώ και οι συνταξιούχοι προσέρχονται για να λάβουν τα 120 ευρώ στα ανοιχτά υποκαταστήματα, κάτι που ωστόσο δεν έχουν τη δυνατότητα μέχρι να βγει νέα ΠΝΠ.

Τέλος, αναφορικά με τις θυρίδες, ο κ. Δημήτρης Μάρδας μίλησε για τεχνικό πρόβλημα καθώς εφόσον οι τράπεζες έχουν ανοιχτά υποκαταστήματα δεν θα ήταν δυνατό στα μισά να έχει πρόσβαση ο πολίτης και στα άλλα μισά να μην έχει. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι "το τι θα κάνει ο πολίτης με τη θυρίδα του είναι αποκλειστικό δικαίωμα του πολίτη και ουδενός άλλου".