Σε συμφωνία με την τρόικα για τα τέσσερα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ μέχρι μεθαύριο Πέμπτη που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το EuroWorking Group στοχεύει η ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για δράσεις που είχαν προσδιοριστεί από τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο και είχε λάβει απόφαση για τη συγκεκριμένη δόση.

Στα τέσσερα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ ΕΛΒΟ) και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ και ο νέος κώδικας δικηγόρων, ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί.

Επί της ουσίας, για να «κλείσει» το μέτωπο των προαπαιτούμενων εκκρεμεί η απόφαση της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ όπου έχει γεφυρωθεί το «χάσμα» με την τρόικα και η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για καταβολή των χρεών προς τις εταιρείες ύδρευσης.

«Προσπαθούμε να κλείσουμε το μέτωπο με τα προαπαιτούμενα» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Κι αυτό γιατί σε μία τέτοια περίπτωση αφενός μπορεί το Euroworking Group να προχωρήσει σε αποδέσμευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ και αφετέρου θα γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προσέγγισης με την τρόικα εν όψει και της επιστροφής των επικεφαλής στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: moneypro.gr