Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα κατεβάσει η Νέα Δημοκρατία στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Η Ενημέρωση". 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα, οι τρεις "γαλάζιοι" βουλευτές του Νομού, Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος, κλήθηκαν από τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ώστε να προτείνουν ένα πρόσωπο για το χρίσμα του Δημάρχου στην πόλη τους. 

Προς... ανακούφιση του Ανδρέα, όμως, και οι τρεις είχαν μόνο ένα όνομα να του πουν, αυτό του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη.

Σύμφωνα με την στήλη, οι λόγοι που οδήγησαν στην (σπάνια για τα τρικαλινά δεδομένα) ομοφωνία των βουλευτών είναι πως και οι τρεις πιστεύουν ότι ο Χρήστος Μιχαλάκης μπορεί να κατέλθει με σοβαρές αξιώσεις επιτυχίας απέναντι στον νυν δήμαρχο Χρήστο Λάππα, οι καλές σχέσεις του αντιπεριφερειάρχη με τους τρείς βουλευτές και τον κομματικό μηχανισμό, αλλά και η ισχυροποιημένη υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ο οποίος δεν δείχνει να επηρεάζεται από την "μετάταξη" Μιχαλάκη στο Δήμο Τρικκαίων, καθώς σε όλες τις μετρήσεις παρουσιάζεται ως ακλόνητο φαβορί για επανεκλογή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έκλεισε, λοιπόν, ένα μέτωπο για τη Συγγρού με σχετική ευκολία.