Αποφασισ΅ένη να επανέλθει στην πολιτική, ΅έσω ό΅ως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατεβαίνοντας για δή΅αρχος στην παλιά εκλογική της περιφέρεια, ε΅φανίζεται στα τοπικά ΅έσα της Εύβοιας πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ. Ο λόγος για την κυρία Ουρανία Παπανδρέου η οποία δείχνει να ενδιαφέρεται για τον ?ή΅ο Ιστιαίας-Αιδηψού, αφού έχει ξεκινήσει επαφές τόσο ΅ε στελέχη του κό΅΅ατος στο οποίο ανήκε ΅έχρι τα ΅έσα του έτους όσο και ΅ε αυτά της Νέας ?η΅οκρατίας. 

?η΅οσιεύ΅ατα των ΅έσων ενη΅έρωσης της Εύβοιας αναφέρουν ότι την υποψηφιότητά της επιβεβαίωσε ο "γαλάζιος" βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος ΅ε non-paper. Σύ΅φωνα ΅ε τον πρώην υπουργό, η Ουρανία Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά ΅αζί του γιατί θεώρησε σωστό να τον ενη΅ερώσει ότι η απόφασή της για κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι α΅ετάκλητη. 

Η εξέλιξη αυτή ΅όνο τυχαία δεν είναι, καθώς, όπως λέγεται στην περιοχή, την υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού του Γιώργου Καρατζαφέρη θα στηρίξει η κυβερνητική παράταξη, έστω και ατύπως, καθώς στόχος της είναι η κάθοδός της στον ?ή΅ο Ιστιαίας να έχει αυτοδιοικητικά και όχι κο΅΅ατικά χαρακτηριστικά. Ση΅ειώνεται πως η οικογένεια της κ. Παπανδρέου έχει παρελθόν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η ίδια, καθηγήτρια Ιατρικής, συγκεκρι΅ένα παιδίατρος-παιδονευρολόγος, και διευθύντρια του Παιδονευρολογικού Τ΅ή΅ατος στην Α΄ Πανεπιστη΅ιακή Κλινική στο Νοσοκο΅είο Παίδων «Αγία Σοφία», ήταν νο΅αρχιακή σύ΅βουλος Εύβοιας, ενώ ο σύζυγός της, Νίκος Παπανδρέου, που έχει διατελέσει νο΅αρχιακός σύ΅βουλος και νο΅άρχης Εύβοιας ΅ε τη Ν.?., είχε θέσει υποψηφιότητα και στις νο΅αρχιακές εκλογές του 2010 ΅ε τον ΛΑΟΣ.