Σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, το στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας κολοσσού Pimco, ’ντριου Μποσομγουόρθ, αναφέρεται στην επενδυτική δραστηριότητα του ομίλου στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί «χαμηλό τον μεσοπρόθεσμο κίνδυνο για τα κρατικά και επιχειρηματικά ομόλογα με προθεσμίες από τρία μέχρι πέντε χρόνια και στην περιφέρεια του κοινού νομίσματος», ενώ αντίθετα συνιστά προσοχή για «τίτλους με μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής και πιο αδύναμη φερεγγυότητα».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο μάνατζερ της Pimco επισήμανε: «Κρατιόμαστε ακόμα μακριά από την Ελλάδα. Παρόλο που η χώρα έχει ήδη δρομολογήσει πολλά, παραμένουν ωστόσο ορισμένες σκέψεις αναφορικά με την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Επίσης η αυξανόμενη πολιτική ριζοσπαστικοποίηση και βία αποτελούν μια σαφή ένδειξη συναγερμού για το ότι η ανεκτικότητα της κοινωνίας έχει τα όριά της».

Ο Μποσομγουόρθ δεν θεωρεί κάτι αιφνιδιαστικό ένα ακόμη «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και εκτιμά ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές, προσθέτοντας ότι η χώρα «θα επιστρέψει σε αυτές κάποια μέρα, αλλά ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».