Με παραίτηση, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, προειδοποίησε την Κουμουνδούρου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, αν μέχρι σήμερα δεν τον στηρίξουν οι οργανώσεις του κόμματος στην περιοχή.

Ήδη οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- την παραίτησή της υπέβαλε η Νομαρχιακή Κορινθίας, ενώ θυελλώδης υπήρξε και η χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Μεσσηνίας, παρόντος του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα.

Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, ο Οδυσσέας Βουδούρης, πιθανότατα εντός της ημέρας, θα υποβάλει την παραίτησή του από υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, γεγονός που θα αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην ηγεσία του κόμματος.

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις κυρίως ως προς τη δυνατότητα της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να επιβάλει πρόσωπα και συμμαχίες και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν και εσωκομματικές εξελίξεις.

Πολύ περισσότερο που πολλοί επισημαίνουν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκτούν πλέον de facto δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις που λαμβάνονται, αν και οι διαφωνίες πλέον προέρχονται και από μέρος της προεδρικής πλειοψηφίας, γεγονός που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.