Ουδείς θα μπορούσε να συμβουλέψει καλύτερα κάποιον για το πως θα γίνει πλούσιος από έναν εκατομμυριούχο...

Η PNC Wealth Management ρώτησε επιχειρηματίες με περιουσία ή επενδύσεις άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων για το “ποιες ενέργειες τους συνέβαλαν περισσότερο στην οικονομική επιτυχία τους”.
Οι περισσότεροι έδωσαν την ίδια απάντηση: “Αποταμίευση από νωρίς και σε τακτική βάση”. Η δεύτερη συνηθέστερη απάντηση ήταν “ οι έξυπνες επενδυτικές επιλογές”. Τρίτη και σε απόσταση ήταν “τα μεγάλα κέρδη”, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν και τον “έλεγχο των δαπανών”.

Οταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν ποιος ήταν ο παράγοντας, που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία τους, το 63% απάντησε “σκληρή δουλειά”, το 16%  ανέφερε “καλές αποφάσεις” και μόλις το 9% έκανε λόγο για “τύχη”.

"Οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους, που συμμετείχαν στην έρευνα, πήραν στα χέρια τους την τύχη τους, δουλεύοντας σκληρά και αποταμιεύοντας από νωρίς και τακτικά”, λέει στο CNBC o  Joseph Jennings, διευθυντής επενδύσεων της PNC Wealth Management. "Αυτές είναι προσωπικές επιλογές, τις οποίες τις ελέγχουμε εμείς. Αυτό δείχνει ότι το “αμερικανικό όνειρο” παραμένει ζωντανό”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο, κάθε έρευνα, που διεξάγεται από χρηματοοικονομικό οργανισμό, πάσχει λίγο από...μεροληψία. Οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων τείνουν να προωθούν την εικόνα των σκληρά εργαζομένων, των μεγάλων αποταμιευτών και των επενδυτών μεταξύ των πελατών τους. Οι επενδυτές από την πλευρά τους πολλές φορές άλλα λένε και άλλα πράττουν.

“Εάν είχες επιτυχία, είχες και τύχη- και μαζί με την τύχη έρχεται και η υποχρέωση”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Michael Lewis σε ομιλία του στο Princeton.

Η έρευνα της PNC δείχνει επίσης ορισμένες απρόσμενες αλλαγές στον τρόπο σκέψης των εκατομμυριούχων την τελευταία δεκαετία. Οι περισσότεροι φαίνεται να απομακρύνονται από τη λογική της “ποσότητας” και να κατευθύνονται περισσότερο  προς την “ποιότητα της ζωής”.

Οταν για παράδειγμα ρωτήθηκαν ποιο είναι το κίνητρο πίσω από τις καθημερινές αποφάσεις τους, το 25% των πολυεκατομμυριούχων απάντησε “να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή. Το αντίστοιχο ποσοστό που είχε δώσει αυτή την απάντηση πριν από μία δεκαετία ήταν μόλις 9%.

Η “αίσθηση της επίτευξης του στόχου” ήταν το βασικό κίνητρο για το 8% έναντι του 20% που είχε δώσει την ίδια απάντηση πριν από δέκα χρόνια, ενώ το ποσοστό που απάντησε “μία πιο υγιής ζωή” ήταν τριπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν.

Πηγή: "Πώς να γίνετε εκατομμυριούχος"- Συμβουλές από το κλαμπ των κροίσων | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/39354/pos-na-ginete-ekatommyrioyhos-symvoyles-apo-klamp-ton-kroison#ixzz2t1DYc3Vx