O πρόεδρος του «The Economist», John Andrews, απένειμε στις εταιρείες που διακρίθηκαν τα βραβεία «Beyond Innovation Awards 23», μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του δημιουργού του hashtag, Chris Messina, και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο event του «The Economist» και του powergame.gr «Technology and Innovationin 2023 and Beyond».

Σημειώνεται πως τα βραβεία «Beyond Innovation», που διοργανώνουν το Economist Impact Events σε συνεργασία με το powergame.gr και που έλαβαν την έγκριση της τριμελούς επιτροπής του ΤΕΕ, στοχεύουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αναδείξουν τις εταιρείες που λειτουργούν ως επιταχυντές της πορείας προς ένα μέλλον ψηφιακό, ένα μέλλον καλύτερο για την οικονομία, για το περιβάλλον και κυρίως για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ακόμα, σημειώνεται ότι σημαντική ήταν η συμβολή στη διοργάνωση της εκδήλωσης απονομής των βραβείων της εταιρείας AIA Relate, της κυρίας Αλεξίας Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι:

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια έχει μετασχηματιστεί σε έναν σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο οργανισμό. Έναν οργανισμό που εξελίσσεται διαρκώς, κάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό πράξη με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, αλλά και όλων των διαδικασιών που ακολουθεί.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΔΕΗ.

DEI

Microsoft Hellas

Σε πείσμα των δύσκολων συγκυριών των προηγούμενων χρόνων, η Microsoft Hellas συνέχισε να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, πρωτοπορώντας με την ανακοίνωση δημιουργίας εγχώριων datacenters, αλλά και τη δωρεάν εξειδίκευση χιλιάδων πολιτών σε ψηφιακές δεξιότητες. Πρόκειται για μια εταιρεία που δικαίως αποτελεί «σταθερά» στο πέρασμά μας στην ψηφιακή εποχή.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

microsoft

Cisco Greece

Η Cisco Ελλάδος υλοποιεί την πολυδιάστατη στρατηγική της ως ένας τεχνολογικός πάροχος, που με σαφή προσανατολισμό σε ένα βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον διασυνδέει αποτελεσματικά ανθρώπους, συσκευές και δεδομένα. Και όλα αυτά ενώ διερευνά διαρκώς το αποτύπωμά της μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Νίκος Μποτίνης, chief commercial officer Greece, Cyprus, Malta Cisco.

CISCO

Iron Mountain Hellas

Η προσέγγιση στην προστασία και τη διαχείριση των πληροφοριών δεν μπορεί παρά να είναι ολιστική και με θετικό πρόσημο τεχνογνωσίας. Κι αυτό ακριβώς πρεσβεύει η επόμενη εταιρεία που ξεχωρίζει σήμερa, η Iron Mountain Hellas. Mε μακρά διαδρομή επιτυχίας στον σχεδιασμό και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στον τομέα διαχείρισης του φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου, αλλά και πρωτοποριακές υπηρεσίες, διαθέτει ισχυρή παρουσία στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναλαμβάνοντας σύνθετα έργα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Andrea Antoniou, regional managing director, Central & Southern Europe, Iron Mountain.

IRON

ΔΕΛΤΑ

Εβδομήντα χρόνια τώρα οδηγεί τις εξελίξεις και επιδιώκει με συνέπεια την παραγωγή άριστων και ασφαλών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία για όλους. Παράλληλα, σηματοδοτεί τη μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή του Industry 4.0. Ο λόγος για τη ΔΕΛΤΑ, που έχει επάξια κερδίσει μια θέση στην καρδιά των καταναλωτών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πολυάριθμες και σημαντικές πρωτιές στην καινοτομία.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Χρήστος Τσόλκας, διευθύνων σύμβουλος ΔΕΛΤΑ.

DELTA

ΤΕΧΑΝ

Η ΤΕΧΑΝ οδηγεί εδώ και χρόνια τις εξελίξεις εγχώρια στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Η εταιρεία πρωταγωνιστεί από τη δεκαετία του ’80 στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών, με την τοποθέτηση, λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων Πολυκέντρων Ανακύκλωσης. Τα Recycling Centers ενσωματώνουν την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον.

Το βραβείο παρέλαβε ο δρ Παναγιώτης Μούργος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ.

TEXAN

ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί εδώ και καιρό έναν πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την πορεία η καινοτομία δεν είναι απλώς μια αναγκαιότητα της εποχής, αλλά μια επιλογή για την εξέλιξη της εμπειρίας του πελάτη. Εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής στην ψηφιοποίηση των διαδράσεων, σε όλα τα στάδια του customer journey, ο ΟΠΑΠ κάνει την πρωτοπορία πράξη μέσα από το OPAP Store App, την καινοτόμο εφαρμογή για κινητά.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Κωστής Πάικος, digital director ΟΠΑΠ.

OPAP

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τοποθετεί καθημερινά ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση και τη συνολική εμπειρία του επιβατικού κοινού. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έχει προορισμό τη διαρκή τεχνολογική ενίσχυση και τη δημιουργία νέων καναλιών ψηφιακής επικοινωνίας. Σε αυτό το ταξίδι, αξιοποιεί πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις και σύγχρονα εργαλεία, για την κατανόηση των πραγματικών αναγκών των επιβατών, δημιουργώντας ψηφιακές υπηρεσίες, μέσα από τις οποίες βρίσκεται real time δίπλα τους.

Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, director, Communications & Marketing, και ο κύριος Αλέξανδρος Ζιώμας, director, IT&T Business Unit.

ELVENIZELOS

NOVΑ

Είναι η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα το Internet, την κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση. Σήμερα, μεταξύ άλλων, φέρνει την οπτική ίνα κυριολεκτικά στο σπίτι μας, μέσα από ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο. Η Nova, μέλος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάνει πραγματικότητα σήμερα τις υπερυψηλές ταχύτητες του αύριο. Ως ο απόλυτος επιταχυντής στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, παρέχοντας πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit για εκατομμύρια Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, public sector & ICT executive director.

nova

Wemetrix

H Wemetrix δίνει από το 2018 πρωτοποριακές λύσεις στα σύνθετα ζητήματα στο κομμάτι των πωλήσεων, των πιστώσεων, αλλά και της συμμόρφωσης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ). Σήμερα, σε μια εποχή που η αναζήτηση ενός κοινού περιβάλλοντος εργασίας για όλες τις διευθύνσεις, marketing, sales, vetting, credit, accounting, collections, αποτελεί Νο1 ζητούμενο, αναπτύσσει  σύγχρονα εργαλεία που προσδίδουν αξία στο business κάθε πελάτη και φυσικά ξεχωρίζει.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Πάνος Μιχαλόπουλος, partner, wemetrix.

WEME

Cognity

Είναι η εταιρεία που εγκαινίασε την ψηφιακή πραγματικότητα στην αποθήκευση των δεδομένων ταυτοποίησης, διευκολύνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Ενταγμένη στην πολιτοκεντρική στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε συντονισμό με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών, αποτελεί τον δημιουργό του gov.gr wallet - του γνωστού πλέον σε όλους μας Ψηφιακού Πορτοφολιού Εγγράφων. Και αναδεικνύει τη σημασία της καινοτομίας για την ασφάλεια στη διαχείριση προσωπικών εγγράφων, με το βλέμμα στραμμένο, ταυτόχρονα, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση κόστους.

Το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Θάνος Βαρειάς, partner.

COGNITI