Η «Αστραψιά» κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό και προκαλεί εντύπωση τόσο με την μουσική του, όσο και με την στιχουργική έμπνευση του Σαράντη Αλεβιζάτου.

Ο Γιώργος Στεφανάκης έγραψε την μουσική του τραγουδιού, και ήταν μέλος του ελληνικού συγκροτήματος «Πελόμα Μπεκιού» και μετά από την αποχώρησή του για σπουδές στην Αμερική, αλλά και στη Γαλλία επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ενορχήστρωσε πολλά γνωστά τραγούδια και συνεργάστηκε στη δισκογραφία με καταξιωμένους δημιουργούς.

Ο στιχουργός Σαράντης Αλεβιζάτος έχει δώσει με τη σειρά του πολλά γνωστά ελληνικά τραγούδια στην δισκογραφία, στις συνεργασίες του με καταξιωμένους τραγουδιστές αλλά και σύνθετες.

Ο Βολιώτης τραγουδιστής Στέφανος Μαργαρίτης, και ο Σαράντης Αλεβιζάτος έχουν μια πολύχρονη φιλία και αυτό το τραγούδι ήρθε σε χρόνο που κανείς δεν το περίμενε.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Μαργαρίτης είχε συνεργαστεί το 1983 με τον συνθέτη Μάριο Τόκα και έκτοτε δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην πόλη του τον Βόλο σε μουσικά κέντρα όπου εμφανιζόταν.

Η «Αστραψιά» είναι ένα σύγχρονο έντεχνο ροκ τσιφτετέλι που μιλάει για την Ελλάδα της κρίσης σήμερα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, στον δίσκο που έχει το γενικό τίτλο «Γαλάζια Αστραψιά» συμμετέχει με τέσσερα τραγούδια που στίχους έχει γράψει ο συγγραφέας Γιώργος Σταυρόπουλος.

Ακούστε το τραγούδι στο βίντεο που ακολουθεί: