Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τις δύο προηγούμενες χρονιές με τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «Χιώτη, Μάμπο!» και «Τα τραγούδια του Αλέκου», οι συντελεστές των σπουδαίων αυτών αφιερωμάτων, παρουσιάζουν στη Μουσική Σκηνή "Σφίγγα" στα Εξάρχεια μια καινούρια  παράσταση, γεμάτη από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, όπως αυτό γεννήθηκε και μεγαλούργησε μέσα στα ιστορικά studio της Columbia.

Ένα αφιέρωμα στους υπέροχους συνθέτες και στιχουργούς, στα σπουδαιότερα τραγούδια, στις σημαντικότερες συνεργασίες και στις ανυπέρβλητες φωνές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στα πρώτα ελληνικά studio, αυτά της Columbia. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, από τον Καλδάρα και τον Ζαμπέτα στον Θεοδωράκη και στον Χατζιδάκι και από εκεί στον Ξαρχάκο, στον Μούτση αλλά και σε πολλούς ακόμη.

Η μουσική παράσταση «Η Columbia παρουσιάζει…» ανεβαίνει σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, ενορχήστρωση Γιώργου Κωνσταντινίδη και με μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή.

Τραγουδούν και παίζουν η Άννα Μελίτη και ο Δημήτρης Τσινιδέλος, ενώ μαζί τους θα είναι οι μουσικοί Στέλιος Τζανετής στο μπουζούκι, Γιώργος Κωνσταντινίδης στο πιάνο και Κωνσταντίνος Ζέρβας στα τύμπανα.

Καλεσμένοι της παράστασης οι Κωνσταντίνα (6/11), Γιώργος Γερολυμάτος (13/11), Λιζέτα Νικολάου (20/11) και Θέμης Ανδρεάδης (27/11).