Ο Μιχάλης Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος, πέρα από στενοί φίλοι είναι και οι δύο διακριθέντες καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου.

Ο Απόστολος Κίτσος, ο Μιχάλης και o Παντελής Καλογεράκης θα βρεθούν ξανά μαζί στη μουσική σκηνή Πειραιώς 131 για να μας παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα από τους δίσκους «Κάτι Παράξενο» και «Προσωπικό» που κυκλοφορούν από τη Μικρή Άρκτο, πλαισιωμένα, φυσικά, από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους. Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τηJoni Mitchell έως τα Ρεμπέτικα και την Λένα Πλάτωνος.

Ο κύκλος τραγουδιών «Κάτι παράξενο», φέρνει τους δημιουργούς στο parapolitika.gr για να μας «συστηθούν», και να μας κάνουν να αγαπήσουμε την εξαιρετική και ιδιαίτερη δουλειά τους.



Ο Παντελής Καλογεράκης μας εξηγεί:

Τον Αποστόλη να συστήνεται με τον Μιχάλη έξω από το SIXDOGS και να συντονίζονται αυτόματα σε ένα δικό τους πολύ προσωπικό επίπεδο, μουσικό κι όχι μόνο. Αυτή είναι νομίζω η πρώτη θύμηση που έχω από τον Αποστόλη.

Ύστερα τον θυμάμαι να μπαίνει στο ΦΟΥ και να τραγουδάει για να προαχθεί στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου, θυμάμαι να μαγεύομαι.

Μετά θυμάμαι πολλές βόλτες, ποτά, σπίτι μας, σπίτι του, βράδια, να είμαστε οι τρεις μας για ώρες και να κάνουμε υπέροχη παρέα, μαζί του είδα το πρώτο επεισόδιο του Six Feet Under, στο χωρίο μας στο Λέντα ένα καλοκαίρι που κάναμε παρέα διακοπές, θυμάμαι να ακούμε πολλή μουσική, ζήλευα την συλλογή που είχε με δίσκους και θαύμαζα το εύρος και την πληθώρα τραγουδιών που γνώριζε.

Θυμάμαι να ακούω στο σπίτι του, τα τραγούδια του Μιχάλη που τον είχαν συγκινήσει και δούλευε πάνω τους ενορχηστρωτικά με τρομερή λεπτομέρεια, αφοσίωση και αγάπη. Θυμάμαι να ακούω εκείνα τα τραγούδια και να με κυριεύει ένα αίσθημα περηφάνιας.

Θυμάμαι όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος Κάτι Παράξενο, ήμουν βέβαιος πως είναι ένας από τους δίσκους της χρονιάς.
Με τον Αποστόλη μας συνδέει ένα πολύ δημιουργικό, ξέγνοιαστο και ζωογόνο παρελθόν και είμαι πολύ χαρούμενος που στις 21, παρέα θα βρεθούμε πάλι στη σκηνή.



Ο Μιχάλης Καλογεράκης με την σειρά του εξηγεί για την δουλειά, αλλά και την συνεργασία τους: Το Κάτι Παράξενο είναι η συνάντηση μου με τον Απόστολο Κίτσο, καθώς όμως κάθε μου πράξη είναι συνυφασμένη με τον Παντελή, θα μπορούσα να πω πως το Κάτι Παράξενο είναι η συνάντηση μας με τον Απόστολο. Η παράσταση που ετοιμάσαμε για τη μουσική σκηνή Πειραιώς 131 έχει ένα άρωμα από τις δύο παραστάσεις μας στην Αγγλικανική Εκκλησία καθώς και από τις δύο παρουσιάσεις που πραγματοποιήσαμε στο Κ.Ε.Τ. όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος το 2018.

Μέσα ο καθένας μας έχει μαζεμένα πολλά να πει, να μοιραστεί, να τραγουδήσει και είναι πάντα η ίδια ανυπομονησία που με κυριεύει λίγες μέρες πριν την παράσταση μιας και θέλω να τα πω όλα. Όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν να τα χωρέσω στα τραγούδια μας.

Αυτό κάναμε πάντα με τον Παντελή και τον Απόστολο, δίναμε χώρο στα ποιήματα που τραγουδούσαμε έτσι ώστε μέσα τους να χωράει και η πραγματικότητα που ζούμε.

Οι έρωτες, οι αγωνίες, οι ερωτήσεις οι αναπάντητες, όλα χωράνε μέσα στα τραγούδια μας και πάντα τα μοιραζόμαστε με την ίδια γενναιοδωρία και ειλικρίνεια.

Την Πέμπτη 21 του μήνα θα βιώσουμε μια στιγμή μεγάλης χαράς και ικανοποίησης μιας και δυο άνθρωποι που έχω μέσα στη ψυχή μου ως ορισμό του όρου καλλιτέχνης θα βρίσκονται μαζί μας επί σκηνής. Ο «Με βαφτίσαν Απόλλωνα, με βαφτίσανε Διόνυσο» Φοίβος Δεληβοριάς και η «Τα βράδια ξαγρυπνάω και σε νοσταλγώ κι εσύ κοιμάσαι» Μάρθα Φριντζήλα.



Ο Απόστολος Κίτσος μιλάει για την φιλία και την συνεργασία τους: Τα παιδιά, Ο Μιχάλης και ο Παντελής, με τα τραγούδια αλλά και την παρουσία τους φτιάχνουν ένα δικό τους κόσμο, μοναδικό και ξεχωριστό. Από την πρώτη στιγμή που τα γνώρισα ένιωσα γοητευμένος, έως μαγεμένος.

Ένιωσα όμως και μια βαθιά συγγένεια μαζί τους, σα να γνωριζόμασταν από πάντα, αλλά και μια κοινή μουσική καταγωγή. Ο Χατζιδάκις, η Πλάτωνος, οι Simon & Garfunkel, ο Rufus Wainwright.

Η φιλία που αναπτύχθηκε και η παρέα που κάναμε οδήγησαν αναπόφευκτα, σχεδόν καρμικά και στην καλλιτεχνική μας ένωση. Ο δίσκος «Κάτι Παράξενο» που παρουσιάζουμε στις 21 Νοεμβρίου στο Πειραιώς 131 είναι το αποτέλεσμα της ώσμωσής μου με το Μιχάλη. Μένει πια να συναντηθούμε δισκογραφικά και με τον Παντελή.

Στην παράσταση αυτή θα σας παίξουμε το δίσκο μας, το «Κάτι Παράξενο», τραγούδια από την προσωπική δουλειά των παιδιών, με τίτλο «Προσωπικό» αλλά και τραγούδια που αγαπάμε και νιώθουμε την ανάγκη να τραγουδήσουμε.

Τεράστια η χαρά και η συγκίνηση που μαζί μας επί σκηνής θα βρεθούν η Μάρθα Φριντζήλα, που μας έχει και τους τρεις διαμορφώσει σαν ερμηνευτές, και ο Φοίβος Δεληβοριάς, του οποίου οι δίσκοι και η τραγουδοποιία αποτέλεσαν επιρροή για το «Κάτι Παράξενο». Όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά χωρίς τη φροντίδα και τη στήριξη της Μικρής Άρκτου.