Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της Ελλάδας αλλά σίγουρα είναι πολλά τα πράγματα που δεν ξέρουμε για την ζωή του.

Πριν από λίγη ώρα αποκαλύφθηκε πως ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από την ζωή και η είδηση αυτή σκόρπισε θλίψη σε όλη την χώρα. 

Ποιός ήταν όμως ο μεγάλος ηθοποιός; 
Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε. 

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).
Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

12 πράγματα που δεν ήξερες για τον Κώστα Βουτσά

-Καταγόταν από οικογένεια προσφύγων

-Το πραγματικό όνομα της οικογένειάς του ήταν Σαββόπουλος αλλά το "Βουτσάς" καθιερώθηκε από τον βαρελοποιοό παπού του που έφτιαχνε ¨βουτσια" δηλαδή βαρέλια. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει ο ίδιος, στην αρχή της καριέρας του, κάποιος θιασάρχης του πρότεινε να αλλάξει το επίθετό του και να το κάνει Βέσελης, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

-Το όνομα Κώστας το πήρε προς τιμήν του μεγάλου του αδελφού που πέθανε από δάγκειο πυρετό σε ηλικία 6 ετών. 

-Ήταν αθλητής ταχύτητας και άλματος εις μήκους. Την πρώτη του επαφή με το θέατρο την είχε όταν ο προπονητής του τον έστειλε για προετοιμασία στην Μηχανιώνα. Έκανε σαρκαστικό σχόλιο για έναν ηθοποιό κι αποδέχτηκε την πρόκληση να παίξει καλύτερα αν μπορούσε. Και προφανώς μπόρεσε!

-Ο Κώστας Βουτσάς χρειάστηκε να δώσει τρεις φορές για να πάρει την άσκηση ασκήσεως επαγγέλματος, μιας και τις δυο πρώτες η επιτροπή τον απέρριψε. Είχε μάλιστα δεχτεί και συμβουλή να αλλάξει επάγγελμα γιατί δεν έκανε για ηθοποιός.

-Υπήρξε παντρεμένος με την χορεύτρια Έρρικα Μπρόγερ με την οποία έχει αποκτήσει καιτην κόρη του Σάντρα

-Η Χλόη Λιάσκου η ξανθιά καλλίγραμμη ηθοποιός που έπαιζε την αδελφή του ή την κοπέλα του στις ταινίες του Finos. είναι "ανακάλυψη" του Κώστα Βουτσά.
Η ίδια δεν είχε σκεφτεί μέχρι τότε να γίνει ηθοποιός. Τότε η ίδια σπούδαζε στη σχολή χορού Ζουρούδη μαζί με την πρώην σύζυγο του Κώστα Βουτσά Έρικα Μπρόγερ γι΄αυτό κι ο ίδιος πήγαινε εκεί συχνά. Ήταν η περίοδος που ο ο Φίνος αναζητούσε νέα πρόσωπα. Η όψη και οι χορευτικές ικανότητες της νεαρής τόσε Λιάσκου εντυπωσίασαν το Βουτσά που έγινε κι ο σύνδεσμός της... Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.


-Έχει πολλάκις αποκαλύψει τα μυστικά της ζωντάνιας του που δεν είναι άλλα από τις γυναίκες αλλά και τη δουλειά. Σε μια από τις δηλώσεις του έχει πει χαρακτηριστικά: 
Η δουλειά, να ξέρεις, είναι υγεία. Όταν κάθεσαι στο σπίτι, σου “μιλάει” η πίεση, η αφραγκία και πολλές ακόμα λέξεις που ξεκινούν από άλφα. Όταν, όμως, βγαίνεις έξω και δουλεύεις, αυτό είναι κάτι που σε γεμίζει ζωή και σου φορτίζει τις μπαταρίες. Δεν κάπνισα ποτέ, δεν βάζω αλάτι στο φαγητό μου και είμαι συνέχεια σε μια δράση. Πολλοί μου λένε πως έχω πάθος με τις γυναίκες. Τους απαντώ πως οι γυναίκες δεν είναι πάθος, αλλά αποστολή! 
Για να κρατήσω το μυαλό μου σε διαύγεια, λύνω σταυρόλεξα με το αριστερό μου χέρι, κρατώντας το περιοδικό ανάποδα. Επίσης, μου αρέσει να αθροίζω τα νούμερα των πινακίδων στα αυτοκίνητα. Και το κάνω σε χρόνο dt. Κάνω οτιδήποτε θεωρώ πως εκπαιδεύει το μυαλό μου


-Έχει στηρίξει και ψηφίσει πολλάκις το ΚΚΕ ως φόρο τιμής στον πατέρα του.


-Έχει υιοθετήσει τον ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη - γιο της τρίτης του γυναίκας Εύης Καραγιάννη.

-Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος έχει αναλάβει δύο παιδάκια στην Action Aid και μια μικρή στα SOS.

-Η τέταρτη συζυγός του Αλίκη Κατσαβού είναι 47 χρόνια μικρότερή του