Για 20η συνεχόμενη χρονιά θα απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν», στη μνήμη του ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Χορν.

Η εκδήλωση απονομής του βραβείου θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στις 19:00 και κατά παράδοση στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».

Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται στον ηθοποιό που έκανε την καλύτερη ερμηνεία την περασμένη θεατρική περίοδο.

Πέρα από την τιμητική αξία που προσδίδει το βραβείο στον τιμώμενο ηθοποιό, του απονέμεται επίσης και ο σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν. Ο σταυρός  περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο ηθοποιό στον άλλο, συνοδευόμενος από μια περγαμηνή.  

Υποψήφιοι ηθοποιοί για την καλύτερη ερμηνεία της θεατρικής περιόδου 2018-2019, για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι:

Αυγουστίνος Κούμουλος: για τον ρόλο του στο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου – Σοφίας Πάσχου.

Έκτορας Λιάτσος: για τους ρόλους των Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ. Ανδρέου.

Βασίλης Μαγουλιώτης: για τον ρόλο του Έριχ στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Μιχαήλ Ταμπακάκης: για τον ρόλο Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Γιώργος Τσουρής: για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» του Γιώργη Τσουρή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο «Δημήτρης Χορν» θεσμοθετήθηκε από τον Σταμάτη Φασουλή ενώ χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.