Κλειστά παραμένουν όλα τα βιβλιοπωλεία τις χώρας ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά αρκετοί εκδοτικοί οίκοι δίνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε όλους μας που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα του κορονοϊού, παρέχουν στο αναγνωστικό κοινό δωρεάν ακρόαση ή ανάγνωση βιβλίων μέσω του διαδικτύου αλλά και μεγάλες εκπτώσεις στις ηλεκτρονικές παραγγελίες βιβλίων χωρίς έξοδα αποστολής.

Οι εκδόσεις Πατάκης, Καστανιώτης, Μεταίχμιο, Διόπτρα, Ίκαρος και Μαλλιάρης-Παιδεία, στηρίζουν την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και προσφέρουν ελεύθερα στους αναγνώστες, e-books και audio-books.

Συγκεκριμένα οι εκδόσεις Πατάκης δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να επιλέξουν ανάμεσα στα 23 ακουστικά βιβλία που υπάρχουν εντελώς δωρεάν στην online βιβλιοθήκη τους, οι εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν 24 ελεύθερα ψηφιακά βιβλία σημαντικών ελλήνων δημιουργών, οι εκδόσεις Μεταίχμιο τέσσερα audio books, γραμμένα από την πένα δημοφιλών συγγραφέων, ενώ στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Διόπτρα οι βιβλιοφάγοι μπορούν να βρουν αρκετά ακόμα, δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρέχουν έκπτωση 30% σε όλα τα ebook του καταλόγου τους, ενώ στην σελίδα τους στο facebook αρκετοί συγγραφείς διαβάζουν παιδικά βιβλία στα παιδιά.

Τέλος οι Εκδόσεις «Μαλλιάρης-Παιδεία» προσφέρουν δωρεάν εννέα ακόμα τίτλους που μέσω internet μπορούν να απολαύσει το κοινό διαβάζοντας βιβλία των Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Λέων Τολστόι, Βίκτωρ Ουγκώ, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Αίσωπου κ.α