Όλα όσα είπε για το πρώτο σίριαλ που γυρίζεται εν μέσω καραντίνας «Eggloveισμένες» αλλά και για το πως βιώνει την κρίση του COVID-19.

Όχι μόνο δεν λυγίζει ο κλάδος του θεάματος μπροστά στην πανδημία του κοροναϊού, αλλά, προσαρμόζεται στη νέα, ακόμη περισσότερο ψηφιακή, εποχή. Ήδη, ξεκίνησε να προβάλλεται στο διαδίκτυο το πρώτο ελληνικό σίριαλ εν μέσω καραντίνας, με τίτλο «Eggloveισμένες» το οποίο θα γεννήσει μιμητές.

«Είναι τέσσερις κολλητές φίλες που τις πετυχαίνουμε λίγο πριν την καραντίνα. Έτσι, βλέπουμε την διαφορετική ψυχολογία και οπτική τους. Είναι μια κωμωδία που θα ασχοληθεί και με πιο σοβαρά πράγματα, διότι προκύπτουν καταστάσεις μέσα από τον εγκλεισμό», αποκάλυψε η Μαρία Σολωμού, μιλώντας στον Γιάννη Ξυνόπουλο, στο ένθετο του Πολιτισμού, στο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η αγαπημένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην καινοτόμα ιδέα του Γιώργου Φειδά ο οποίος υπογράφει τα κείμενα και την σκηνοθεσία. «Ο Γιώργος κινήθηκε πολύ γρήγορα, δεν πιστεύω ότι δεν το έχει σκεφτεί κανείς άλλος, να κάνει κάτι από το σπίτι του».

Πως όμως μπορεί να γίνει ένα σίριαλ με ηθοποιούς σε καραντίνα;
«Αφήστε, έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε, μας έχουν φύγει τα μάτια μπροστά από τα λάπτοπ. Δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία και δυσκολεύομαι αρκετά».



"ΣΑΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ"

Οι ηθοποιοί (Σολωμού, Δεληκούρα, Κωνσταντάκη, Θεοχάρη) λαμβάνουν το σενάριο στο email τους. «Είμαστε και φίλες, οπότε αυτό έχει μια σχετική ευκολία. Το δύσκολο είναι να καταγράψουμε ήχο με "συμπαθητική" απόδοση εικόνας, γιατί συνήθως παγώνει ή έχουμε άλλα τεχνικά ζητήματα».

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι η κάθε ηθοποιός πρέπει να βρει το κάδρο της, τον φωτισμό, τον ήχο, να επιλέξει ρούχα, μακιγιάζ. «Τα πάντα τα κάνει κάθε μια από το σπίτι της. Είναι σαν "ερασιτεχνικό" με την καλή έννοια. Ευτυχώς είμαστε αρκετά χρόνια στον χώρο και γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τα πλάνα και τα φώτα».

Θα υπάρχει αμοιβή; «Ξεκινάμε χωρίς χρήματα αλλά είμαστε σε φάση που ψάχνουμε χορηγούς. Την αμοιβή δεν την είχαμε ποτέ σκεφτεί όταν μας πήρε ο Γ. Φειδάς για να μας το προτείνει, ούτε για πλάκα. Όμως αν το κάνουμε σωστά (μετά μέσα που έχουμε) και έχει απήχηση τότε βλέπουμε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Solomou (@mariasolomou_official) στις


ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Όσο για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στον κλάδο της η ίδια λέει πως το παρακολουθεί επισημαίνοντας πως φέτος είχε μόνο θεατρική δραστηριότητα.

«Έχω μιλήσει με τον λογιστή μου. Του έχω δώσει όλα τα απαραίτητα, για να έρθει σε επαφή με τον λογιστή του επιχειρηματία για το επίδομα των 800 ευρώ Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα θέατρα, μέχρι να γίνει η άρση του μέτρου του εγκλεισμού».

Για την επόμενη ημέρα λέει: «Με "καθησυχάζει" το γεγονός ότι όλο αυτό που περνάμε είναι παγκόσμιο, δεν είμαστε μόνο εμείς. Στην οικονομική κρίση είχα την αίσθηση ότι αυτό που περνάει η Ελλάδα είναι κάτι πιο σοβαρό από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα νιώθω ότι ίσως εμείς στην Ελλάδα να βγούμε πιο κερδισμένοι.

Κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, έχουμε τις λιγότερες απώλειες, ψυχολογικά είμαστε σε καλή κατάσταση, γιατί βλέπουμε πολύ χειρότερα πράγματα σε άλλες χώρες όπου γίνεται χαμός», αναφέρει βλέποντας μια ευκαιρία να έρθουμε όλοι πιο κοντά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Solomou (@mariasolomou_official) στις


Ωστόσο, φοβάται; «Φοβάμαι. Γιατί ένα μήνα πριν είχα H1N1, και τρόμαξα γιατί δεν είχα αρρωστήσει ποτέ στην ζωή μου. Αλλο είναι να κάτσω σπίτι μια εβδομάδα, και άλλο αυτό που σήμερα η πλειοψηφία είναι υγιέστατη κι έχει κλειστεί στο σπίτι.

Έτσι μπήκαμε στην διαδικασία να βρούμε να κάνουμε κάτι. Γίνεσαι παραγωγικός με τα μέσα που έχεις. Σήμερα
δεν έχω κάτσει ούτε δυο λεπτά. Συν τα γυρίσματα πρωί και βράδυ. Και δεν το κρύβω ότι αυτή η καθημερινότητα αρχίζει και μου αρέσει. Είχαμε συνηθίσει μια ζωή που ήταν εξωπραγματική. Το δύσκολο στον κλάδο είναι ότι ξαφνικά μείναμε άπραγοι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Solomou (@mariasolomou_official) στις