Για μια μεγάλη περιοδεία ετοιμάζεται ο Σταμάτης Φασουλής το Καλοκαίρι, επιστρατεύοντας ένα έργο που 12 χρόνια πριν του είχε χαρίσει μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για την κωμωδία «Art»της Γιασμίνα Ρεζά που είχε παρουσιάσει το 2008 στο θέατρο «Κάπα» με τον τριπλό ρόλο του μεταφραστή- σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, έχοντας στο πλάι του τον Γιάννη Βούρο και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Φέτος θα το σκηνοθετήσει ξανά με άλλο καστ ηθοποιών, που σύμφωνα με πηροφορίες θα το αποτελούν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ενώ αναζητείται ο τρίτος ρόλος.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουλίου.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους. Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων. Πως μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν και βαθιά προβλήματα στην σχέση τους.