Το θέατρο Πορεία μετά από τρεις ακριβώς μήνες αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας ανακοινώνει το νέο του πρόγραμμα για το Φθινόπωρο του 2020.

Η πανδημία έπληξε βαρύτατα τον χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα εκείνον των παραστατικών τεχνών. Είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος για όλους όσοι εργάζονται για να προσφέρουν ψυχαγωγία, τροφή για σκέψη, γέλιο ή συγκίνηση στο κοινό.

Ως πολιτιστικός οργανισμός το Θέατρο Πορεία έχει αποφασίσει να αντι-σταθεί με τόλμη και γενναιότητα, ώστε να προασπίσει τον ζωτικό αυτόν χώρο και την επιβίωση των καλλιτεχνών, και να πραγματοποιήσει παραστάσεις την προσεχή περίοδο 2020-2021.

Είναι αυτονόητο ότι το θέατρο Πορεία θα ακολουθήσει με σχολαστικότητα όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και όλες τις οδηγίες, έτσι ώστε κανείς να μη στερηθεί το αγαθό του καλού θεάτρου εξαιτίας μιας φυσιολογικής διστακτικότητας.

Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται επαναλήψεις αγαπημένων παραστάσεων που διακόπηκαν ο «Γιούγκερμαν» και η «Δόξα Κοινή», νέες παραστάσεις που δεν πρόλαβαν να κάνουν πρεμιέρα την άνοιξη όπως το «This is not Romeo & Juliet», αλλά και η αναβίωση μίας από τις σπουδαιότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία, η «Ευρυδίκη». Εντός του φθινοπώρου θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο το ρεπερτόριο του θεάτρου για το 2020-21 με νέες παραστάσεις έκπληξη.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το θέατρο Πορεία έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των θεατών και των εργαζομένων, λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα προστασίας:

-Προπώληση θέσεων με ειδικό πλάνο και μέχρι το 40% της χωρητικότητας του θεάτρου, ώστε να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

-Ειδικό σύστημα εξαερισμού για την ανανέωση του αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το περιβάλλον.

-Οι κεντρικές πόρτες της αίθουσας μένουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της παράστασης.

-Ειδική σήμανση ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

-Συστηματικές απολυμάνσεις όλων των χώρων του θεάτρου με σύστημα ψυχρής εκνέφωσης μετά από κάθε παράσταση.

-Χρήση μάσκας και γαντιών από όλους τους εργαζόμενους.

-Αντισηπτικά τζελ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

-Πλάνο εισόδου και αποχώρησης του κοινού ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.