Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον στο οποίο είχε διαρκή επαφή με την τέχνη λόγω του ότι οι γονείς της, Βαγγέλης & Μαρίνα Καποπούλου, δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης ως ιδρυτές των Kapopoulos Fine Arts.  Η πανέμορφη  Νίκη Καπουπουλου με μάτια που σε μαγνητίζουν , αναφέρει «έμαθα να εκτιμώ πιο πολύ την τέχνη και τους καλλιτέχνες, να αγαπώ ουσιαστικά το δώρο της τέχνης και την αξία της επένδυσης σε αντικείμενα τέχνης».



Εκτός από την εμπειρία που της προσέφερε η ανατροφή της σ ένα περιβάλλον τέχνης «όπλο» της έγιναν και οι εξειδικευμένες σπουδές της στο τμήμα Διαχείρισης Τέχνης και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο του Westminster και στο Ινστιτούτο Τέχνης του Sotheby’s. Το The Art Dose είναι ένα κατάστημα που προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες του να προσφέρουν μοναδικά δώρα που φέρουν τις υπογραφές σπουδαίων καλλιτεχνών. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν οι προσωπικές και εταιρικές τους εκδηλώσεις να έχουν μια «ιδιαίτερη σφραγίδα» και ένα μοναδικό στυλ.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Σάσα Σταμάτη και τα parapoltika.gr  η Νίκη Καποπούλου, εξηγεί τι ακριβώς είναι το The Art Dose και τι δυνατότητες μας προσφέρει και μας μιλά για τα μελλοντικά της σχέδια για το δημιούργημα της, που πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε από την ελληνική αγορά.

 

 

Πως υποδέχτηκε το κοινό το The Art Dose ;Η ιδέα της δημιουργίας ενός καταστήματος που προσφέρει δώρα που ουσιαστικά είναι έργα τέχνης, με σπουδαίες υπογραφές σημαντικών Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών.

Περνάω πάνω από 12 ώρες την ημέρα σε ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον στην Γλυφάδα. Υποδεχόμαστε τους επισκέπτες και τους art lovers του «The Art Dose» οι οποίοι το έχουν αγκαλιάσει με πολύ αγάπη. Μας λένε χαρακτηριστικά ότι έλειπε κάτι αντίστοιχο. Τους αρέσει πολύ η ιδέα της δημιουργίας ενός καταστήματος όπως το “The Art Dose”. Επίσης τους αρέσει το ότι δίνουμε πολλές δυνατότητες και στον τρόπο παραλαβής των δώρων. Ας μην ξεχνάμε ότι το «The Art Dose» είναι πρώτα ένα online κατάστημα που προσφέρει μια πολύ μεγάλη συλλογή από εικαστικά δώρα, τα οποία μπορεί να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος στο site μας με κάθε λεπτομέρεια. 

Η Μύκονος που είναι κοσμοπολίτικο νησί μπορεί να αγκαλιάσει την τέχνη;

Η Μύκονος είναι ένα ιδιαίτερο νησί με φυσικές ομορφιές, μοναδικές παράλιες και ιδιαίτερη ενέργεια. Παράλληλα είναι ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, στο οποίο φιλοξενούνται σημαντικές εκδηλώσεις. Ακριβώς επειδή είναι νησί με πάρα πολλούς επισκέπτες, πιστεύω ότι είναι ιδανικός προορισμός για την τέχνη. Σε στιγμές χαλάρωσης και απόδρασης η σύνδεση με την τέχνη μπορεί να προκύψει αβίαστα. Η Μύκονος είναι ιδανικός προορισμός και για τους art lovers. Το νησί των ανέμων προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο για να ανακαλύψει την τέχνη ο επισκέπτης.

Έχετε κάποια ακόμα επαγγελματική επιδίωξη;

Ως art curator που είμαι με ενδιαφέρει και η επιμέλεια εκθέσεων το curation συλλογών ιδιωτικών και όχι μόνο, κάτι που ήδη έχω ξεκινήσει με την επιμέλεια εκθέσεων σε ονομαστές γκαλερί στο εξωτερικό. Ασχολούμαι επίσης με το curation ξενοδοχείων, καθώς και βιτρινών ξενοδοχείων, που είναι το «πρόσωπο» τους προς τα έξω, σπιτιών, σκαφών. Αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την εικαστική επιμέλεια ενός σπιτιού, καθώς και να συμβουλέψω art collectors και να διαμορφώσω τις συλλογές τους με στόχο να αποτελέσουν εικαστική επένδυση.

 

 

 

 

 

Εν μέσω καραντίνας κάνατε μια ψηφιακή Έκθεση Super heroes

 

Πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά το «The Art Dose»! Δίνει το παρών μέσα από μια ψηφιακή έκθεση σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών. Με σκοπό, μέσα από την τέχνη, να αναπτερώσει το ηθικό των φιλότεχνων. Στη νέα εποχή που βιώνουμε, να ανασύρουν τις ίσως άγνωστες, ακόμα και στους ίδιους, δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους.

Η έκθεση «Υπερήρωες – Ποια είναι η δική σου υπερδύναμη;» φιλοξενείται για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στο «The Art Dose». Μια ψηφιακή, διαδραστική έκθεση, ανοικτή σε όλο τον πλανήτη, προσαρμοσμένη απόλυτα στη νέα πραγματικότητα. Μια πρωτότυπη περιήγηση που καλεί τον καθένα από εμάς να κάνει τη δική του ενδοσκόπηση. Να ανακαλύψει τις πραγματικές δυνάμεις που κρύβει μέσα του. Να γίνει ο υπερήρωας που πάντα ήθελε.

Αν και οι υπερήρωες είναι φανταστικοί, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε να πιστεύουμε στην ύπαρξη τους! Είναι αναγκαία η ελπίδα, η αισιοδοξία, η πίστη σε ένα καλύτερο αύριο. Η τέχνη ως σανίδα σωτηρίας έρχεται να προσφέρει όλα τα παραπάνω. Να γίνει φάρος και οδηγός προς ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί οι επιστήμονες να σώζουν το σώμα μας και το έργο τους είναι σεβαστό σ΄αυτήν την παγκόσμια κρίση. Η τέχνη όμως έρχεται, μέσω της σειράς «Υπερήρωες», να δώσει χαρά, να σώσει την ψυχή και το περιπλανώμενο μυαλό μας.

 

Συνεργασίες The Art Dose / Τα Art cornes έχουν μεγάλη σημασία για εμάς στα ελληνικά νησιά .

Ακόμη κι αν το The Art Dose έχει στοχεύσει στην online διαθεσιμότητα των έργων του μέσω του e-shop, επιθυμεί να παρουσιάζει και μέρος της συλλογής των καλλιτεχνών του σε φυσικούς και επισκέψιμους χώρους. Αναλαμβάνω να διακοσμώ το  Art Corners σε ήδη εδραιωμένα gift shops ξενοδοχείων ή σε boutiques. To The Art Dose επιμελείται το χώρο της κάθε επιχείρησης με σχετικά μικρά σε μέγεθος γλυπτά και έργα τέχνης, συνοδευόμενα με ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, είτε δημιουργεί ένα κατάστημα εκ νέου, αφιερωμένο αποκλειστικά στα δικά του έργα.
- Somewhere Boutique hote – Vouliagmeni

-My Hydra Boutique –Hydr

-Cavo Tagoo Hotel – Mykonos

-Bollicine – Mykonos