Η σκηνοθέτις Θέμις Μαρσέλλου αυτό το Καλοκαίρι επανέρχεται με μια απολαυστική, οικογενειακή κωμωδία που έχει τίτλο "Ενα μωρό για τρεις" που θα παρουσιαστεί σε μικρή περιοδεία ξεκινώντας από σήμερα (24/7) στις 9 το βράδυ στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας (Μάνου Κατράκη & Κυράς της Ρω).

Πρόκειται για μία κωμωδία βασισμένη στο σενάριο της ομώνυμης γαλλικής ταινίας του 1985 της Coline Serreau, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη θεατρική της εκδοχή σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.
8

Η υπόθεση του έργου

Τρεις συγκάτοικοι και ορκισμένοι εργένηδες, ζουν την πολυτάραχη ζωή τους σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού. Το μόνο που τους απασχολεί είναι τα πάρτι και οι γυναίκες, για τις οποίες όμως έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο μεταξύ τους. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να παραμείνει στο σπίτι τους παραπάνω από ένα βράδυ. Σε ένα από αυτά τα πάρτι, ένας φίλος του Τζακ τού ζητά μία σημαντική χάρη. Να παραλάβει εκ μέρους του ένα πολύ σημαντικό πακέτο, όσο ο ίδιος θα λείπει σε ταξίδι. Ο Τζακ φυσικά δέχεται και μιας και ο ίδιος θα λείπει για ένα μήνα στην Ιαπωνία, ενημερώνει με τη σειρά του, τον Πιερ και τον Μάικλ.
14

Η επόμενη μέρα τους επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη, μόλις βρίσκουν ένα μωρό που άφησε κάποια από τις πολλές «πρώην» του Τζακ, έξω από την πόρτα τους. Νομίζοντας ότι πρόκειται για το «πακέτο» που περίμεναν, η ανέμελη και εργένικη ζωή τους αλλάζει για πάντα!
Ena_moro_gia_treis__5___Large_

Ο Κώστας Αποστολάκης που πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με τους Παύλο Χαϊκάλη, Γιώργο Δρακόπουλο, Φωτεινή Αθερίδου, Θέμιδα Μαρσέλλου, Κώστα Φαλελάκη, Έφη Σταυροπούλου και Μαρία Βασιλάτου, μίλησε στα parapolitika.gr για το έργο αλλά και για τις συνθήκες του φετινού Καλοκαιριού, που είναι πολύ ιδιαίτερες.

Ποιος είχε την ιδέα για αυτήν κωμωδία;

Η ιδέα ήταν της Θέμιδας Μαρσέλλου. Είναι μια κωμωδία που έχει γίνει και αμερικανική ταινία. Εκτός από πολύ γέλιο, έχει και πολύ συγκίνηση και αποτελεί έναν καλό οδηγό για μαμάδες, γιατί έχει μια σκηνή με ένα ρόλο που παίζει η ίδια η Θέμιδα. Είναι συγκινητική σκηνή έξω από την πλάκα με ένα πάρα πολύ ωραίο μήνυμα με πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουν οι μαμάδες και κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά. Έχει ένα πάρα πολύ ωραίο μήνυμα για τους γονείς και για τα παιδιά. Είναι πολύ διδακτικό χωρίς να κουνάει το δάκτυλο.

Η περιοδεία φέτος θα είναι διαφορετική από ότι τις άλλε χρονιές;

Αυτή η περιοδεία δεν θα μοιάζει με καμιά παλαιότερη. Ο Κορωνοϊός αυτό το Καλοκαίρι είναι ένας σταθμός παγκοσμίως με το πριν και το μετά.
12

Ποιές δυσκολίες συναντάει φέτος ένας θίασος που βγαίνει περιοδεία;

Ο κόσμος θέλει να πάει και θα πάει θέατρο. Εκτός κι αν γίνουν χοντράδες και υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. Πιστεύω όμως πως στη χώρα μας που είχε πολύ καλή κάλυψη και οργάνωση απέναντι στην ασθένεια, η εξέλιξη της πανδημίας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον τουρισμό. Αυτός είναι ο μόνος προσωπικός μου φόβος. Αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να πορευόμαστε με αυτό.

Γενικά, λόγω της πανδημίας, τι θα αλλάξει στο χώρο του θεάτρου στο εξής;

Ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος ως προς την ποιότητα της δουλειάς. Δηλαδή οι καλύτερες δουλειές θα δουλεύουν. Και τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και γίνονται καλύτερες δουλειές γενικώς. Ανεβαίνει το επίπεδο γιατί ο κόσμος έχει λιγότερες επιλογές λόγω του οικονομικού. Και ο καθένας θα ξεχωρίσει τις καλύτερες δουλειές.
13

Θα αλλάξει και το κοινό;

Αν βγει νωρίς το εμβόλιο θα επανέλθουν όλα και θα είμαστε μια χαρά. Αλλά αν ο κόσμος νιώθει ότι κινδυνεύει, θα περιοριστεί στα αμέσως απαραίτητα. Είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί τα πολύ δύσκολα τα έχουμε περάσει. Απλώς θα περάσουμε ακόμα έναν λίγο δύσκολο χειμώνα, μέχρι να συνειδητοποιούσε τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά η ζωή θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς. Και θα βγούμε κερδισμένοι. Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις πρέπει ο καθένας να μαθαίνει να ζει χωρίς πανικό, να ηρεμεί. Με την καραντίνα και στο κλείσιμο στο σπίτι μάθαμε πως είναι να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Το θέατρο τώρα θα λειτουργήσει βοηθητικά στην ψυχή των ανθρώπων ύστερα από αυτό το άγχος που περάσαμε όλοι;

Πάντα γίνεται αυτό και πολύ περισσότερο τώρα με αυτό που περνάμε. Η κωμωδία τώρα έχει ένα μεγαλύτερο βάρος γιατι στόχο έχει να κάνει τους ανθρώπους να ξεδώσουν, να τους απαλύνει. Γιατί το χιούμορ τα εξωραϊζει όλα. Αν όλοι είχαμε χιούμορ δεν θα χωρίζαμε. Γιατί αν κάποιος πάει στο θέατρο και δει ένα ζευγάρι να μαλώνει, ξεκαρδίζεται στο γέλιο. Αν αυτά τα ίδια συμβούν στο δικό του σπίτι, δεν γελάει κανείς. Δηλαδή με τα χάλια του άλλου γελάς, με τα δικά σου χάλια δεν μπορείς να γελάσεις. Τα βρίσκεις πολύ σοβαρά. Το χιούμορ είναι καταλύτης γενικά στη ζωή μας. Και πρέπει να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος και αυτός είναι ο σκοπός της κωμωδίας, ότι τίποτα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται. Εμείς το κάνουμε σοβαρό με το μυαλό μας. Με τη συνεχή ανασκόπηση πραγμάτων και σκέψεων. Όταν σκεφτόμαστε ένα πρόβλημα συνέχεια δεν βρίσκουμε λύση. Λύση βρίσκουμε όταν το βγάλουμε από το μυαλό μας. Αυτός είναι ο σκοπός της κωμωδίας. Να δείξει μια άλλη οπτική στα πράγματα. Γιατί η καθημερινότητα είναι η ίδια για όλους τους ανθρώπους, απλώς ο καθένας μας τη χειρίζεται διαφορετικά. Από τα μαλώματα και τους τσακωμούς άλλοι πάνε στα δικαστήρια, άλλοι στο νοσοκομείο, άλλοι στον τάφο. Και αυτό είναι τελείως άσκοπο και άχρηστο. Λίγοι όμως το έχουν καταλάβει αυτό. Ακόμα κι εγώ άργησα να το καταλάβω. Έφτασα 50 ετών για να το καταλάβω.
16

Αν ο κόσμος μετά την παράσταση θα έρχεται στο καμαρίνι να σας μιλήσει πως θα τον αντιμετωπίζετε;

Αυτό είναι ένα ζήτημα. Ο καθένας θα πρέπει να προσέχει τον εαυτό του. Και φέτος δεν θα υπάρχουν αγκαλιές μετά την παράσταση γιατί αυτό είναι το σωστό. Θα τηρούμε τις αποστάσεις και όλους τους κανόνες.

Τα μέτρα προστασίας βοήθησαν τον κόσμο να προστατευθεί;

Ναι βέβαια. Αλλά εκτός από τα μέτρα προστασίας που τηρήσαμε στην Ελλάδα, μας έσωσε, μας βοήθησε πολύ και η προσευχή που κάνουμε ως λαός. Είμαστε ωραίοι οι Έλληνες ως λαός γιατί προσευχόμαστε πολύ ακόμα.

Τι σας φοβίζει πιο πολύ; Το βιοποριστικό, η αρρώστια ή κάτι άλλο;

Δεν με φοβίζει τίποτα γιατί πιστεύω πολύ στο Θεό. Αν σε φοβίζει κάτι, σημαίνει πως η πίστη σου είναι πάρα πολύ μικρή. Όμως τελικά στον απολογισμό που θα γίνει, αυτοί που θα πεινάσουν και θα φύγουν από πείνα ή απελπισία, θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα φύγουν από τον Κορωνοϊό. Έχω πολύ μεγάλη πίστη στον Χριστό. Μου έχει συμβεί και κάτι πολύ ωραίο και μεγάλο, που δεν γίνεται να το πω δημοσίως και το οποίο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πίστη μου. Και νομίζω πως μέσω του Χριστού μπορούμε να σωθούμε όλοι, αλλά κάποιοι είναι λίγο πιο έξυπνοι από τη θρησκεία και νομίζουν πως μπορούν να τα φτιάξουν όλα μόνοι τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Παρασκευή 24 Ιουλίου – ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ
Σάββατο 25 Ιουλίου – ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ALEX CINEMA
Κυριακή 26 Ιουλίου - ΒΕΑΚΕΙΟ
Δευτέρα 27 Ιουλίου - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Τρίτη 28 Ιουλίου – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Σάββατο 8 Αυγούστου - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Η παράσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που συστήνει το Υπουργείο Υγείας.