Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας του ΥΠΠΟΑ, αυτή που αφορά στη χρηματοδότηση συγγραφής σεναρίου κινηματογραφικών έργων μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ και ο κατάλογος των προτάσεων που επιλέχθηκαν για τις συγκεκριμένες δύο κατηγορίες έργων δημοσιεύεται σήμερα.

Η σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αξιολόγηση – βαθμολόγηση ανέδειξε λόγω ισοβαθμίας 119 επιτυχόντες (64 στην κατηγορία μικρού μήκους και 55 σε αυτή του ντοκιμαντέρ) από τις συνολικά 1.190 προτάσεις που κατατέθηκαν. Οι προτάσεις αυτές χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ εκάστη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την προκήρυξη θα επιλέγονταν 100 σενάρια (50 από κάθε κατηγορία).

Οι επιτυχόντες έχουν δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέσουν πρόταση με πλήρη φάκελο παραγωγής, σύμφωνα με τους όρους του Ειδικού Προγράμματος, για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, αυτή της χρηματοδότησης παραγωγής. Οι προτάσεις θα κατατίθενται από τις 24.07.2020 έως τις 07.08.2020 ηλεκτρονικά στο Ε.Κ.Κ στο covid19support@gfc.gr

Οι δικαιούχοι της χρηματοδότησης του ποσού των 2.500 ευρώ θα προσκληθούν με σχετική ανακοίνωση του Ε.Κ.Κ να προσέλθουν στις υπηρεσίες του για να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό προσκομίζοντας τον απαραίτητο ΚΑΔ.