Μια νέα σειρά για τον Τρωικό Πόλεμο ετοιμάζει το BBC σε συνεργασία με το Netflix με τίτλο «Troy: Fall of a City» (Τροία: Η πτώση μιας πόλης).

Η σειρά θα περιστρέφεται γύρω από τον Τρωικό Πόλεμο και την ερωτική ιστορία του Πάρη και της Ωραίας Ελένης.

Το σενάριο θα φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Φαρ, σεναριογράφου της σειράς «The Night Manager». Το ΒΒC είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι ετοίμαζε μια σειρά για τον Τρωικό Πόλεμο, ωστόσο πρόσφατα το Netflix επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του.

Η δραματική σειρά περιγράφεται ως μια επική ιστορία αγάπης, εκδίκησης, ίντριγκας και αιματοχυσίας με υπόβαθρο τον πόλεμο των Ελλήνων με την Τροία και στο επίκεντρο θα βρίσκεται η κατάρρευση μιας οικογένειας. Η ιστορία θα επιστρέψει στο ξεκίνημά της, από την απόφαση που πάρθηκε για τον Πάρι, τον έρωτά του με την Ωραία Ελένη και την προφητεία που υπήρξε για την γέννησή του.

Όταν ο Πάρις γεννήθηκε, η προφητεία τον ήθελε ότι θα φέρει το τέλος της μυθικής πόλης και ο Πρίαμος και η Εκάβη έπρεπε να αποφασίσουν αν θα τον εγκαταλείψουν στους λύκους ή να τον σώσουν με την απόφαση να έχει το ρίσκο όλου του βασιλείου.


Σκηνοθέτης θα είναι ο Όουεν Χάρις, ο οποίος σκηνοθέτησε και ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια της σειράς του Netflix «Black Mirror».

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Νότιο Αφρική, ενώ η σειρά θα προβληθεί στη Βρετανία μέσω BBC One και εκτός Βρετανίας από το Netflix.