Έξι νέες ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Δουνκέρκη

Πολεμικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν. Στις αρχές του Β` Παγκοσμίου Πολέμου ο Μάιος του 1940 βρίσκει τις βρετανικές και συμμαχικές δυνάμεις περικυκλωμένες από τα γερμανικά στρατεύματα και αποκλεισμένες στη Δουνκέρκη, ένα λιμάνι στη γαλλική ακτή της Μάγχης. Τότε το βρετανικό επιτελείο ξεκινά επιχείρηση με στόχο την άμεση διάσωσή τους.

Ταξίδι Στην Ισπανία

Κωμικό γαστρονομικό road movie με τους Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον. Έπειτα από τις περιοδείες τους σε Αγγλία και Ιταλία, αυτή τη φορά οι δύο Βρετανοί κωμικοί και φίλοι ξεκινούν ένα γευστικό ταξίδι στην Ισπανία, εμπλουτίζοντας την κριτική τους για την παέγια και το γκασπάτσο με σχόλια για τη φιλία και την οικογένεια αλλά και ευρηματικές μιμήσεις.

Ο Πυρετός της Τουλίπας

Ερωτικό δράμα εποχής με την Αλίσια Βικάντερ και την Κάρα Ντελεβίν. Στην Ολλανδία του 17ου αιώνα, ένας καλλιτέχνης αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας μετά από πρόταση του συζύγου της. Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί.

Σκιές Και Σιωπή

Δικαστικό δράμα με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ. Στην Αλαμπάμα του 1930, ο Άτικους Φιντς, ένας φιλελεύθερος χήρος δικηγόρος, προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του με τη σωστή πατρική φροντίδα, απαλλάσσοντάς τα ταυτόχρονα από τις έντονες ρατσιστικές προκαταλήψεις της περιοχής. Όταν ένας μαύρος εργάτης κατηγορείται για το βιασμό μιας λευκής, ο Άτικους αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμπολιτών του.

Ο Περιθωριακός

Αστυνομική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό. Ο Φιλίπ Ζορντάν, ένας σκληρός αστυνομικός επιθεωρητής που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους, στέλνεται στη Μασσαλία για να αντιμετωπίσει μια επικίνδυνη σπείρα λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

Το Άγγιγμα του Κακού

Φιλμ νουάρ με τους Όρσον Γουέλς και Τσάρλτον Ίστον. Ο αστυνομικός Βάργκας γίνεται μάρτυρας βομβιστικής έκρηξης μετά φόνου στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα κι αναλαμβάνει την υπόθεση, παρ' ότι βρίσκεται σε ταξίδι του μέλιτος. Πρέπει όμως να συνεργαστεί με τον διεφθαρμένο αστυνομικό Κουίνλαν, τον οποίο υποψιάζεται ότι παραποιεί στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες του. Ο Κουίνλαν, από την πλευρά του, στήνει μια ολόκληρη πλεκτάνη με θύμα τη γυναίκα του Βάργκας, για να τον ξεφορτωθεί από τα πόδια του.