Φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Μουσικό Ονειροδρόμιο Αγάπης» διοργανώνει ο 16χρονος  Αχιλλέας Μαρτίνης σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Panos&Cressida 4 Life», το Σάββατο 31 Μαρτίου, ώρα 19:30, στη Συναυλιακή Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 105 61 Αθήνα). Στη συναυλία θα συμμετέχουν νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, επαγγελματίες και μη, που θα τραγουδήσουν, θα παίξουν βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα και πιάνο σε κλασικά και μοντέρνα μουσικά κομμάτια.

Ο Αχιλλέας Μαρτίνης θέλησε να αναλάβει ένα έργο προσφοράς και βοήθειας. Αποφάσισε  να συγκεντρώσει χρήματα με σκοπό να βοηθήσει τους ασυνόδευτους (μακριά από τις οικογένειές τους) νέους και παιδιά πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα και έχουν βιώσει δραματικές εμπειρίες. Δεδομένου ότι ασχολείται με την κιθάρα από πολύ μικρός και αγαπάει πολύ τη μουσική, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διοργανώσει μία συναυλία, με τα έσοδα της οποίας θα μπορούσε να αγοράσει κιθάρες και το καλοκαίρι να παραδίδει εθελοντικά μαθήματα  σε αυτά τα παιδιά. Ήρθε λοιπόν σε επαφή με την κοινωφελή οργάνωση «The HOME Project» η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη, προστασία και κοινωνική ένταξη των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα σε 1 χρόνο, η «The HOME Project» έχει δημιουργήσει 10 ξενώνες, στους οποίους φιλοξενούνται 200 ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες ηλικίας από 5 έως 17 ετών, και έχει βρει εργασία σε αρκετά από αυτά τα παιδιά. 

Προκειμένου να πραγματοποιήσει την ιδέα του για μία συναυλία, ο Αχιλλέας Μαρτίνης ζήτησε να συνεργαστεί με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Panos&Cressida 4 Life» η οποία τα τελευταία 10 χρόνια έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες και έχει επιδείξει πλούσιο έργο στη βοήθεια παιδιών σε ανάγκη (παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας ή εθισμού, που έχουν υποστεί βία ή εγκατάλειψη, ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή αντιμετωπίζουν θέματα ελλιπούς εκπαίδευσης και άθλησης). Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η αρχική ιδέα του Αχιλλέα Μαρτίνη διευρύνθηκε και εξελίχθηκε σε ένα μεγαλύτερο μουσικό project για τα παιδιά που φιλοξενούνται από τη «The HOME Project». 

Έτσι, λοιπόν, σκοπός  της συναυλίας είναι όλα τα έσοδά της να διατεθούν στη «The HOME Project» με σκοπό τη δημιουργία μίας «μουσικής γωνιάς», ενός χώρου με μουσικά όργανα όπου θα μπορούν τα παιδιά να ασχολούνται και να παίζουν μουσική καθώς και για τη συμβολική πληρωμή εθελοντών δασκάλων που θα παρέχουν μαθήματα μουσικής σε αυτά τα παιδιά για κάποιο χρονικό διάστημα. Μέσω αυτής της ενασχόλησής τους με τη μουσική, η ελπίδα είναι να στηριχθεί η προσπάθεια των παιδιών αυτών να προσαρμοστούν όσο γίνεται ομαλότερα και καλύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, τυχόν μέρος των εσόδων της συναυλίας που δεν θα χρησιμοποιηθεί για τον παραπάνω σκοπό θα διατεθεί για αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα, που είναι μία από τις ανάγκες αυτής της οργάνωσης. Όλες οι παροχές προς τη «The HOME Project» θα είναι σε είδος. 

Με τη βοήθεια της «Panos&Cressida 4 Life» και της διακεκριμένης καθηγήτριας πιάνου Τίνας Κωνσταντινίδου, διαμορφώθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συναυλίας και προσελκύθηκαν oι εξής καλλιτέχνες:
 
-Οι Κωνσταντίνος & Λυδία Μπουντούνη, οι γνωστοί STRING DEMONS («Δαίμονες των Εγχόρδων»), στο βιολοντσέλλο, στο βιολί και στα κρουστά. Οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές αφού περιέχουν συνδυασμούς κλασικής, παραδοσιακής και ροκ μουσικής. 
-Ο Αχιλλέας Μαρτίνης στην κιθάρα 
-Ο Ιων Μαρτίνης, η Μαβίνα Μαρκοπούλου και ο Γιάννης Τσότρας στο πιάνο 
-Ο Πάνος Μπλέτζας και η Στεφανία Φιλιππίδη στο τραγούδι 
 
Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία και τους συντελεστές της θα βρείτε στην ιστοσελίδα  www.mousiko-oneirodromio.org.
 
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ. 

Αγορές εισιτηρίων:
 
-Κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς της Panos&Cressida 4 Life, αναγράφοντας ως αιτιολογία τη λέξη «συναυλία», το επίθετό σας και τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμείτε. Τα εισιτήρια θα σας παραδοθούν στην είσοδο μισή ώρα πριν την εκδήλωση.

ALPHA BANK - IBAN: GR69 0140 1890 1890 0200 2002 484

EUROBANK - IBAN: GR35 0260 2210 0003 6010 1219 202