Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, από την ώρα που άρχισαν να διαρρέουν τα άσχημα δημοσκοπικά μαντάτα, επικράτησε πανικός σε όλες τις «συμμαχικές» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα δυνάμεις.

Άρχισαν να τηλεφωνούν δεξιά κι αριστερά (κανάλια και δημοσκόπους) ζητώντας αυτοσυγκράτηση. Ένας από τους ανθρώπους που επιχείρησε με την δύναμη που διαθέτει να παρέμβει προκειμένου τα exit polls να είναι «συγκρατημένα» ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπης Παυλόπουλος.

Προφανώς ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας θεώρησε ότι ήταν χρέος του, στις δύσκολες ώρες να σταθεί στο πλευρό του απερχόμενου Τσίπρα. Το αίτημα του Προκοπή προς τους δημοσκόπους;

Να δείξουν «μικρή» διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα. Το ίδιο επιχείρησαν και πολλά κυβερνητικά στελέχη, έχοντας ως συμπαραστάτη και αρωγό τον δημοσκόπο Ρουτζουνη και την κρατική ΕΡΤ.

Πάντως εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο πράγμα, την ώρα του διασυρμού, να παρεμβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μήπως σου φτιάξει (έστω για λίγες ώρες) το κέφι. Ούτε το Olympia.gr του Παπακυριακοπουλου, που διαβάζει ο πρόεδρος Προκόπης, δεν έκανε τέτοιο service στον Καμμένο.