Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά πέντε πρώην υπουργούς, έναν βουλευτή, μία ευρωβουλευτή, πολλά επιφανή στελέχη και βεβαίως τη Ραλλία Χρηστίδου, προσπέρασε ο Αλέξης Γεωργούλης στη μάχη του σταυρού στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτυγχάνοντας την είσοδό του στην ευρωβουλή.

Η εκλογή του γνωστού ηθοποιού δεν αποτέλεσε έκπληξη, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως έχει ενδιαφέρον το πώς τα κατάφερε. Για την ακρίβεια βρέθηκε στην πέμπτη θέση, πάνω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, από έμπειρους και δραστήριους πολιτικούς.

Τα βαριά ονόματα που κέρδισε ο κ. Γεωργούλης είναι ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής (8ος), ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης (9ος), οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας (7ος), Λυδία Κονιόρδου (13η), Θεοδόσης Πελεγρίνης (24ος) και Φωτεινή Σκοπούλη (38η). Ξεπέρασε επίσης σε σταυρούς την νυν ευρωβουλευτή του κόμματος Κατερίνα Κούνεβα (10η), αλλά και τον Πέτρο Κόκκαλη! Ο τελευταίος κινδυνεύει να μην εκλεγεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει τελικά πέντε ευρωβουλευτές.

Ο κ. Γεωργούλης δεν κατάλαβε τίποτα από τον ανταγωνισμό των ιστορικών στελεχών του κόμματος, όπως ο Πάνος Λάμπρου (22ος) κ.α. Σημειωτέον ότι σχετικά χαμηλά βρέθηκαν προσωπικότητες όπως ο Δημήτρης Πλουμπίδης (12ος), ο Αλέξανδρος Νικολαίδης (15ο), ο Ρος Ντέιλι (17ος), ο Νίκος Γραικός (19ος).