Τέσσερις εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και οι ΣΥΡΙΖΑίοι δείχνουν πλέον να έχουν συνειδητοποιήσει ότι διάγουν τις τελευταίες ημέρες στην εξουσία, φροντίζοντας να απολαύσουν μέχρι τελικής πτώσεως όλα τα προνόμια και τις «ευκολίες» που παρέχει το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος.

Τέλειο παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας, που χαρακτήρισε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας τους σε επιτελικές θέσεις, αποτελεί η απόφαση και η τελική έγκριση από το ΥΠΟΙΚ της παράτασης παραμονής στις ΗΠΑ ελληνικής αποστολής που πήρε μέρος σε επίσημη αξιολόγηση της χώρας από τον διεθνή οργανισμό FATF, οι εργασίες της οποίας, στο Ορλάντο της Φλόριντα, θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, τα περισσότερα μέλη της αποστολής άρπαξαν την ευκαιρία του υπερατλαντικού ταξιδιού και «κόλλησαν» κάποιες ημέρες άδεια. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ αλλά και στα έγγραφα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, άλλοι θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα στις 24 Ιουνίου και άλλα στελέχη του ΥΠΟΙΚ στις 27 Ιουνίου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η κίνηση της επικεφαλής της αποστολής, Έλενας Παπαδοπούλου, της κόρης του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, η οποία είναι και δεξί χέρι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που παρά το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και θα έπρεπε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να δώσει το δικό της αγώνα, στο πλευρό του πατέρα της, για το κόμμα, εκείνη, βάση του εγγράφου της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, επιλέγει να επιστρέψει στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου, παρατείνοντας την παραμονή της για «προσωπικούς λόγους».

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, η κυρία Παπαδοπούλου, με άλλα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, «είναι πολύ πιθανόν να πετάξει ως την... Κούβα για ολιγοήμερες διακοπές».

Προφανώς, πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση στελέχους που έχει ήδη προεξοφλήσει την επερχόμενη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Δείτε τα χαρακτηριστικά έγγραφα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ με τις εγκρίσεις μετακίνησης στο εξωτερικό:

Papadopoulou-diaugeia-1
diaugeia-2