Περίεργες πληροφορίες φτάνουν στα αυτά μου για τον Γιάννη Μπενίση, που τυγχάνει σύντροφος της Ρένας Δούρου. Ως γνωστόν ο εν λόγω κύριος από το ’15 κατέχει θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΥΔΑΠ.

Όπως πληροφορούμαι, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην ΕΥΔΑΠ με στόχο να μοιραστούν δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ πριν από τις εκλογές με διαδικασίες εξπρές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο διαγωνισμός που βγήκε στον αέρα από την διοίκηση Μπενίση για ένα τεράστιο έργο συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 325 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για το έργο λειτουργίας και διαχείρισης του Κέντρου Επεξεργασίας Λιπασμάτων Ψυτάλλειας (ΚΕΛΨ) για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, δεν εξηγείται με καμία λογική πως για ένα τόσο μεγάλο έργο, ορίζεται περίοδος μόλις ενός μήνα για την ετοιμασία τεχνικών και οικονομικών προσφορών, καθώς ορίστηκε ως ημερομηνία υποβολής προσφορών η 1η Ιουλίου.

Δηλαδή μόλις έξι μέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση Μπενίση θέλει να δεσμεύσει την ΕΥΔΑΠ με ανάδοχο που επί της ουσίας εκείνη θα επιλέξει με διαδικασίες εξπρές και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Μιαν ακόμη τσαπατσουλιά που έρχεται να προστεθεί στα ρουσφέτια και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.