Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καταγραφεί η ιδιαίτερη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Β’ Πειραιά. Μάλιστα στα parapolitika.gr είχε σημειωθεί από τον Ιανουάριο του 2017 η προτίμηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη περιφέρεια γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά την απόφαση του να είναι υποψήφιος και στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά.

Βέβαια, τη συγκεκριμένη περιφέρεια με πόπεριχές όπως το Πέραμα, το Κερατσίνι, ο Κορυδαλλός, η Δραπετσώνα που παραδοσιακά είναι αριστερές, ο κ. Μητσοτάκης έχει επισκεφθεί πάνω από 10 φορές την τριετία της ηγεσίας του σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που αν και οι κάτοικοι της τον τιμούν με τη ψήφο τους ο ίδιος δεν επιλέγει συχνά να βρεθεί εκεί.

Το γεγονός μάλιστα πως στις εκλογές του Μαΐου η χαώδης διαφορά των 25 μονάδων των δύο κομμάτων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (που είχε σημειωθεί το 2015), έκλεισε στις… 2,5 μονάδες.

Όμως και η υποψηφιότητα του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης περιφέρειας φαίνεται να τρομάζει έντονα τον πρωθυπουργό ο οποίος αντιλαμβάνεται πως το παιχνίδι… γυρίζει εις βάρος του.

Έτσι, σε μια ύστατη κίνηση να διατηρήσει τις δυνάμεις του, απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοναδικές φορές που ο κ Τσίπρας βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν μόνο στη Δραπετσώνα (πιο πρόσφατη η επίσκεψη σε ουζέρι το Σάββατο πριν τις ευρωεκλογές) και αυτό γιατί ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Βρεττάκος, είναι στενός του φίλος. Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι ο ίδιος που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές σε ένα πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.