Μια αποκάλυψη έκανε, σύμφωνα με τον Βηματοδότη,  το άλλοτε big asset του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης σε τηλεοπτική του ομιλία στην ΕΡΤ2 για την ημέρα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 5 Ιουλίου του 2015 και θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας λόγω και της περίφημης kolotumbas του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι λοιπόν αποκάλυψε ότι την ημέρα του δημοψηφίσματος έκλαιγε και εκείνος μαζί με την Περιστέρα κατά κόσμο Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία κατά δήλωση της κλαίει και κάθε χρόνο στην «επέτειο» του δημοψηφίσματος από νεύρα και οργή, όχι μόνο εκείνη την ημέρα… Βέβαια σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη φανερώθηκε ότι μαζί τους έκλαιγαν και πολλοί άλλοι σύντροφοι τους οποίους και κάλεσε να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον ψηφίσουν.

Όμως δεν έμεινε εκεί ο ταλαντούχος κ. Βαρουφάκης… αντιθέτως επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους του με διάφορα... οικονομικά μοντέλα όπως για παράδειγμα αυτό της Λετονίας και ότι θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα σαν χώρα αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ. Το παραλήρημα όμως δεν σταμάτησε εκεί… καθώς άφησε και πολλά υπονοούμενα για τους χειρισμούς τραπεζιτών στα «κόκκινα δάνεια».

Προφανώς θεωρεί ότι θα το πρόγραμμα του κόμματος του θα είναι τόσο πετυχημένο αν εφαρμοστεί όπως η περήφανη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα πληρώνουμε, ως χώρα, τις επιπτώσεις….