Ένα από τα πιο δυναμικά «γαλάζια» ψηφοδέλτια είναι αυτό της Ημαθίας και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δυναμική αυτή έκανε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί δεύτερη φορά την πόλη της Βέροιας και μαζί με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τους Ημαθιώτες να δώσει το σύνθημα της αυτοδύναμης Ελλάδος και της απόλυτης νίκης.

 Οι δυναμικές παρουσίες στο ψηφοδέλτιο, όπως του Απόστολου Βεσυρόπουλου, του έμπειρου, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, αλλά και του εκπροσώπου της νέας γενιάς του Τάσου Μπαρτζώκα, καθώς και του Φώτη Κουτσουπιά, από το μητρώο στελεχών, της Νίκης Καρατζιούλα, αλλά και της Ιφιγένειας Βλαχογιάννη, είναι επιλογές που από την πρώτη στιγμή είχαν ξεχωρίσει μέσα σε μια πληθώρα υποψηφίων.

Πολλά τα ατού και οι άσσοι του ψηφοδελτίου της ΝΔ της Ημαθίας ξεχωρίζει ωστόσο η προτεραιότητα που δίνεται στους νέους ανθρώπους, όπως τον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος απέδειξε ότι με την εργατικότητά του και την διαφορετική προσέγγιση της πολιτικής, μέσα από την σύγχρονη ματιά του, αποτελεί δικαίως και ένα από τα φαβορί που κερδίζουν όχι μόνο την εμπιστοσύνη του προέδρου της ΝΔ, και της Πειραιώς, αλλά και την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων που για πρώτη φορά θα προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής.

Αυτός ο «δυναμισμός» του γαλάζιου ψηφοδελτίου στην Ημαθία είναι λογικό να φέρνει στο προσκήνιο και πολλές έριδες όχι τόσο μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ, αλλά κυρίως από τους υποψηφίους των κομμάτων που βλέπουν ότι αποδυναμώνονται. Οι τελευταίες μάλιστα δημοσκοπήσεις άφηναν στον αέρα ακόμη και την τέταρτη έδρα που διεκδικούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την Ημαθία.