«Να δεις που θα τινάξει την μπάνκα των εκλογών στον αέρα!» είπε ο Τσίπρας για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, Νάσο Ηλιόπουλο, σχολιάζοντας ότι μοιάζει με τον «Καθηγητή» του σίριαλ La casa de papel. Δεν έπεισε ωστόσο. 

Ποιος Ηλιόπουλος;

Ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ, Τάσος Μπαρτζώκας, από την Βέροια,  όχι μόνο μοιάζει,  αλλά όπως πολλοί εκτιμούν εμφανισιακά είναι σχεδόν ίδιος με τον διάσημο, «Καθηγητή», του La casa de papel.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Βέροια, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τον πολιτευτή της ΝΔ, Τάσο Μπαρτζώκα, με τον οποίο γνωρίζονται χρόνια και τους συνδέουν δεσμοί φιλίας. Άλλωστε, ο Τάσος Μπαρτζώκας, είναι ένα από τα ονόματα που ακούγεται, ως ένα από τα φαβορί στην Ημαθία, για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.  

Στην Ημαθία ο νεαρός δικηγόρος είναι ευρέως γνωστός, καθώς αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που σηματοδοτούν την ανανέωση στο κόμμα και δίνει από τα φοιτητικά του  χρόνια τους δικούς του αγώνες, ενώ στις εκλογές του 2015, παρ’ ότι πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική σκηνή, αλλά με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, ήταν το πρόσωπο που έκανε την μεγάλη έκπληξη στην Ημαθία, τερματίζοντας τρίτος, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.  

Νέος, άφθαρτος, με διάθεση και όρεξη για δουλειά, με πολιτικό λόγο και έντονη δράση στην Ημαθία, ο Μπαρτζώκας ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του Νομού, αλλά  το σίγουρο είναι ότι κερδίζει κατά κράτος τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, Νάσο Ηλιόπουλο.  

Ο Τσίπρας ποντάρισε πάλι σε… κουτσό άλογο, και ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά του βγήκε από τα… δεξιά!