«Ζωτικής σημασίας η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, διαμηνύει η νέα υπουργός Λίνα Μενδώνη» έλεγε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ πριν από δύο ώρες, ωστόσο η είδηση ήταν fake. Διότι στηρίχθηκε σε έναν λογαριασμό στο twitter, ο οποίος ήταν ψεύτικος. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων δεν σκέφτηκε πως ο λογαριασμός, με την ένδειξη Official account, δεν μπορούσε να είναι επίσημος, αφού δεν είχε πλάι το μπλε σηματάκι ταυτοπροσωπίας που τοποθετεί το μέσον σε περίπτωση δημοσίων προσώπων.

Μόλις επισημάνθηκε στη νέα υπουργό το γεγονός, εκείνη αμέσως απευθύνθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς δεν διατηρεί λογαριασμό σε κανένα απολύτως μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λογαριασμός με όνομα χρήστη @LinaMendoni και με το όνομά της στα αγγλικά και ελληνικά, έστειλε δύο tweet, ένα για το πόσο χαρούμενη είναι που αναλαμβάνει το υπουργείο και ένα σχετικό με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Σε αυτό το δεύτερο, αναφερόταν πως η στρατηγική για τα Μάρμαρα παραμένει η ίδια. Μόνο που δεν τα είχε γράψει εκείνη και ούτε είχε οποιαδήποτε γνώση του θέματος.


screenshot-twitter_com-2019_07_10-22-14-05