Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπίας ξεκίνησε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, στην οποία ταιριάζει απόλυτα η ρήση του θυμόσοφου λαού «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Το μεσημέρι της Τετάρτης είδαμε στην αίθουσα της Ολομέλειας μεγάλα comeback στα κοινοβουλευτικά έδρανα, πολλά νέα πρόσωπα, κομψές παρουσίες, αλλά είδαμε και την μεγάλη επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Και παρότι τα μέλη της, αποδεκατισμένης πλέον, κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλαν σπουδαίες προσπάθειες να δείξουν άνετοι, ανταλλάσσοντας χειραψίες και αστεία με συναδέλφους τους, η πικρία της επιστροφής στην αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να κρυφτεί, με τα παγωμένα χαμόγελα και τις κλεφτές ματιές στα υπουργικά έδρανα, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, να δίνουν και να παίρνουν.

Άλλωστε πώς να εξηγήσει κανείς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η άπλα των υπουργικών εδράνων ανήκει στο παρελθόν, και από τούδε και στο εξής θα «στριμώχνονται» στα βουλευτικά έδρανα, και ακόμα χειρότερα στην πτέρυγα της αντιπολίτευσης.

syriza-vouli-177-1