Με αφορµή τη συζήτηση για τα οικονοµικά του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε στο προσκήνιο και το ζήτηµα των τζαµπατζήδων βουλευτών του κόµµατος, που δεν κατέβαλλαν µέρος της βουλευτικής τους αποζηµίωσης στα ταµεία της Κουµουνδούρου.

Το συγκεκριµένο ζήτηµα το είχαµε αποκαλύψει πρώτη φορά εδώ, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το 2013, όταν σε µια συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόµµατος ο τότε βουλευτής ∆ράµας, Χρήστος Καραγιαννίδης, είχε πάρει τον λόγο για να καταγγείλει όσους συναδέλφους του ήταν της λογικής «∆εν πληρώνω, δεν πληρώνω», ενώ υπήρχε ρητή, υποτίθεται, οδηγία, που τους υποχρέωνε να προσφέρουν περίπου το 40% του µισθού τους στα ταµεία του κόµµατος. Οµως ο λόγος που κάνω αυτή την αναδροµή είναι για να αναδείξω κάτι άλλο: το θράσος και την υποκρισία των στελεχών της Αριστεράς. Παλαιάς και Νέας, στην οποία ανήκει πλέον και ο κ. Καραγιαννίδης.

Τι εννοώ; Οταν έβγαλα το θέµα µε τις καταγγελίες του κ. Καραγιαννίδη από το βήµα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είχε εκδώσει µια ανακοίνωση και µε κατηγορούσε πως «είµαι ευφάνταστος», συνδέοντάς µε µε τη «µονταζιέρα» της Οµάδας Αλήθειας της Ν.∆. Βέβαια, την απάντηση την πήρε µε ηχητικά ντοκουµέντα, που επιβεβαίωναν µε τον πιο πανηγυρικό τρόπο τα λεγόµενά του για τους τζαµπατζήδες βουλευτές. Επίσης, η συγκεκριµένη αποκάλυψη ήταν η αφορµή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε οι συνεδριάσεις της Κ.Ε. να διεξάγονται κεκλεισµένων των θυρών, ώστε οι δηµοσιογράφοι να µην έχουν τη δυνατότητα να ενηµερώνουν την κοινή γνώµη για τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτές.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά