Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε νωρίς το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του Briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και αφορά στη μη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο του κοινοτικού κεκτημένου για τα προσωπικά δεδομένα. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει τεθεί σε ισχύ σε όλα τα ευρωαϊκά κράτη από τον Μάιο του 2018, όμως η Ελλάδα και η Ισπανία δεν το έχουν εντάξει ακόμη στη νομολογία τους με συνέπεια το Δημόσιο να πληρώνει ημερήσιο πρόστιμο περί τις 5.300 ευρώ!

Πέραν του κόστους, το οποίο συνολικά υπερβαίνει τα 2 εκατ ευρώ, τα parapolitika.gr αναδεικνύουν και μια ακόμη πτυχή της υπόθεσης, πιο life style. Παραμονές των εκλογών, στα τέλη Ιουνίου, η τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σημειωτέον είναι δικηγόρος, είχε παραδεχθεί δημοσίως τη σχέση της με τον Δημ.Τζανακόπουλο και σε ερώτηση για το αν ρίχνει καμιά κλεφτή ματιά στο κινητό του, είχε απαντήσει χαριτολογώντας :

«Είστε καλά; Έχετε ακούσει το νόμο GDPR για τα προσωπικά δεδομένα; Να είμαστε σοβαροί». Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν, α) είτε η κ. Αχτσιόγλου κινούνταν εκ του ασφαλούς γνωρίζοντας ότι η οδηγία δεν είχε ενσωματωθεί άρα και να έψαχνε τα πράγματα του κ. Τζανακόπουλου δεν θα είχε καμία νομική – τουλάχιστον - συνέπεια, β) είτε δεν γνώριζε ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου ή ο προηγούμενος Στ. Κοντονής είχαν … συρταρώσει τον νόμο για το GDR.

ΔΓΙΑΝΝ.