Με το μυαλό στα μπάνια είναι ήδη οι περισσότεροι πολιτικοί του βορρά. Έπειτα από ένα ιδιαίτερα δύσκολο και κουραστικό εξάμηνο, όλοι ετοιμάζονται για τις απαραίτητες βουτιές, για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Μάλιστα, μερικοί βουλευτές είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι μετά τις εκλογές. Εκεί που καθημερινά τα δελτία Τύπου και οι πρωτοβουλίες ήταν συνεχείς, τα πράγματα σήμερα κινούνται σε άλλους ρυθμούς. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή και τότε θα δοθεί και η επίσημη εκκίνηση για τις απαραίτητες διακοπές. Η Χαλκιδική και δη η Σιθωνία αποτελούν πόλο έλξης για τους περισσότερους εκ των πολιτικών της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να αποσυρθεί στο εξοχικό του στη Βουρβουρού, ενώ την ίδια περιοχή έχει επιλέξει και ο διάδοχός του, Κωνσταντίνος Ζέρβας (λέτε να έχουμε αυγουστιάτικη συνάντηση;) και ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα κάνει λίγες βουτιές τον Δεκαπενταύγουστο στην Ακτή Καλογριάς. Στην Κασσάνδρα θα παραθερίσουν οι περισσότεροι «γαλάζιοι».

Ο υφυπουργός ΜακεδονίαςΘράκης, Θ. Καράογλου, στο Ποσείδι, ο Σταύρος Καλαφάτης στην Ελάνη, ο Κώστας Γκιουλέκας στη Φλέγκρα, η Ελενα Ράπτη στην Καψόχωρα, ο Στράτος Σιμόπουλος στη Σάνη και ο Δημήτρης Κούβελας στον Χανιώτη, ενώ λίγα χιλιόμετρα ανατολικά, στη Φούρκα της Κασσανδρείας, βρίσκεται ήδη ο επόμενος Ελληνας επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς. Λίγες αποδράσεις στη Γερακινή της Χαλκιδικής προβλέπονται τον Δεκαπενταύγουστο για τον πρωτοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη, που θα πρέπει εντός του Αυγούστου να οργανώσει τα του βουλευτικού του γραφείου.

Ο Γιάννης Αμανατίδης θα κινείται μεταξύ Θεσσαλονίκης και παραλίας Διονυσίου, ενώ η Δώρα Αυγέρη θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες στο σπίτι της, στην εξωτική Κερασιά του Δήμου Θερμαϊκού.

 

Πηγή: Secret