Οπου φύγει-φύγει οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης με το που έκλεισε το Κοινοβούλιο. Οι «ταγοί του έθνους» ξεχύθηκαν στις παραλίες για τις απαραίτητες βουτιές και για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει του φθινοπώρου, που προβλέπεται πολιτικά θερμό, ενώ πάντα παραμονεύουν και οι μεταλλάξεις από την πανδημία, που μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση.

Παλιά, μια βόλτα στις Κυκλάδες αλλά και σε πιο εξωτικούς προορισμούς ήταν για τους πολιτικούς του Βορρά πολύ της μόδας. Τα χρόνια της κρίσης, οι προορισμοί περιορίστηκαν. Φέτος, με τα κρούσματα του κορονοϊού να έχουν ανέβει κατακόρυφα, οι βουλευτές προτίμησαν πιο βατές και πιο κοντινές λύσεις, με τη Χαλκιδική να αποτελεί το αγαπημένο μέρος για τις διακοπές τους. Γιατί, ως γνωστόν, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Εκεί ξεκουράζεται εδώ και μερικές ημέρες ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης βρίσκεται στο εξοχικό του στην Ελάνη, όπου θα κάνει τις βουτιές του μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Μετά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δουλειά στο υπουργείο και προετοιμασία για τη ΔΕΘ, που φέτος θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στην Κασσάνδρα θα βρίσκεται και ο προκάτοχός του στο ΥΜΑΘ, Θόδωρος Καράογλου, που τα τελευταία χρόνια παραθερίζει στο εξοχικό του στο Ποσείδι.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά θα γεμίσει τις μπαταρίες του ο Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος θα κάνει οικογενειακά βουτιές στο Πολύχρονο.

Σε κάποιες από αυτές μπορεί να πέσει πάνω στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, που ύστερα από πολλά χρόνια διακοπών στη Σιθωνία επιλέγει φέτος να ξεκουραστεί κάπου μεταξύ του Πολύχρονου και της Κρυοπηγής.

Στην Κασσάνδρα θα βρίσκεται και η Ελενα Ράπτη, ενώ στη Σάνη θα κάνει τις βουτιές του ο Στράτος Σιμόπουλος.

Πάντως, ο «γαλάζιος» βουλευτής θα κάνει φέτος την καλοκαιρινή του υπέρβαση, καθώς μετά τη Χαλκιδική θα βρεθεί για μερικές ημέρες προσκαλεσμένος από φίλους στο Νυμφαίο, την πατρίδα του άσπονδου πολιτικού του εχθρού (λόγω του μετρό) Γιάννη Μπουτάρη.