Σήμερα «κληρώνει» για τα νέα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Εκεί, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης θα προτείνει τους αντικαταστάτες της Βασιλικής Θάνου και των άλλων τριών μελών της ανεξάρτητης Αρχής που απομακρύνθηκαν λόγω ασυμβιβάστου.

Οι προτεινόμενοι είναι ο Γιάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία Ιωαννίδου και η Μαρία - Ιωάννα Ράντου για τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και των δύο τακτικών μελών - εισηγητών, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Νέα ήθη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με υποψηφιότητες υπερκομματικές

Εν όψει της τοποθέτησής τους, δεν πέρασε απαρατήρητη η πολύωρη παρουσία της απελθούσας Βασιλικής Θάνου στο καφενείο της Βουλής. Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων, έχοντας μπροστά της έναν μπλε φάκελο και πίνοντας φυσικό χυμό πορτοκαλιού, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου κοιτούσε συνεχώς το κινητό της.

Στο πλαίσιο των επαφών που επιδιώκει με τα πολιτικά κόμματα για να διατυπώσει τις ενστάσεις της - έχει, θυμίζω, προσφύγει στο ΣτΕ καταγγέλλοντας ως παράνομη την απομάκρυνσή της - είδε τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.