Η μακρόχρονη σιωπή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (φωτ.) έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς αντιπάλους του να την ερμηνεύσουν ως αδυναμία υπεράσπισης της διακυβέρνησής του. Ειδικά όταν ο Γ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός και έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχείρησε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον του, ισχυριζόμενος πως η χώρα οδηγήθηκε σε οικονομική περιπέτεια εξαιτίας του.

Η πολεμική του Γ. Παπανδρέου εναντίον του Κ. Καραμανλή αναμένεται να συνεχιστεί και στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Αμφότεροι βρίσκονται στη Βουλή με την ιδιότητα του απλού μέλους της εθνικής αντιπροσωπίας. Ο Γ. Παπανδρέου, όλα τα προηγούμενα χρόνια που ο Κ. Καραμανλής «δεν μιλούσε», παρίστανε τον «διεθνή κατήγορό» του, εξαπολύοντας εναντίον του επιθέσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε όσους τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κ. Καραμανλής δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να δώσει κι άλλη ευκαιρία στον Γ. Παπανδρέου να τον «συκοφαντεί» εντός και εκτός συνόρων και το επόμενο διάστημα σκοπεύει να «μιλήσει ανοιχτά» για την Ελλάδα και τα οικονομικά της προβλήματα. Ετσι εξηγείται και το γεγονός πως έχει αποδεχθεί την πρόσκληση να είναι κεντρικός ομιλητής το επόμενο εξάμηνο σε τουλάχιστον τέσσερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Tufts, το Harvard και το Columbia...

*Δημοσιεύτηκε στο Secret της «Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019.