Το μέχρι πρότινος νούμερο δύο του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεξί του χέρι, Νίκο Παππά, φαίνεται πως έχει μπει στο κομματικό στόχαστρο. Ο Ν. Παππάς έχασε πλέον την παλιά του θέση στο κόμμα παρά και τη συμβολή του στην «αποσουργελοποίησή» του.

Τα χτυπήματα που λαμβάνει από τους «συντρόφους» του ο Ν. Παππάς αυξάνονται και πληθύνονται. Όπως γράφει ο Γ. Λιακόπουλος, που πρόσκειται φιλικά στο κόμμα, μπορεί «αυτή η έκπτωση να τον αδικεί. Αλλά οι νόμοι της πολιτικής είναι αμείλικτοι».

Μάλιστα, ο κ. Λιακόπουλος σημειώνει πως «οι ίδιοι νόμοι ορίζουν πλέον και το σημερινό στάτους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλες συνθήκες ο Παππάς θα ήταν ο κινητήριος μοχλός της μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι απλώς ένα στέλεχος σε υπερκινητικότητα. Δεν βαρύνεται με κάτι χειροπιαστό, δεν έχει εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, διατηρεί το προφίλ του ικανού και δραστήριου, είναι «σκιώδης υπουργός». Αλλά δεν είναι όπως παλιά. Όταν έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του δεν το έκανε, με την αποφασιστικότητα που θα περίμενε κανείς από κάποιον του οποίου η τύχη έχει συνδεθεί με τον αρχηγό του».

Το δημοσίευμα του Γ. Λιακόπουλου

Η μυθολογία της προσωπικής σχέσης του Νίκου Παππά με τον Αλέξη Τσίπρα τον τοποθέτησε όχι απλώς δίπλα τους ως «δεξί χέρι» του , αλλά αμέσως μετά από αυτόν: Νο 2 στην κομματική και κυβερνητική ιεραρχία.

Μια σχέση που παρέπεμπε στο παλιό δίδυμο Κ. Λαλιώτης- Π. Ευθυμίου, όταν δεν καταλάβαινες ποιος είναι μέντορας του άλλου.

Η εσπευσμένη μετάκλησή του από το εξωτερικό, όταν ο Τσίπρας ανέλαβε το κόμμα και ο ρόλος του «πλαϊη μέηκερ» που ακολούθησε, τον καθιέρωσαν και σαν υποβολέα πολιτικής -ακόμη και στις δραματικές καμπές της διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη το 2015.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του Παππά έπαιξε θετικό ρόλο όταν στην Ευρώπη άρχισαν να κρεμούν ντενεκέδες στον Βαρουφάκη.Στάθηκε επίσης δίπλα στον Τσίπρα στη φάση της από-σουργελοποίησης – όταν απομακρύνθηκαν ο ισχυρός κομματικός γραφειοκράτης Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Στρατούλης και τ’ άλλα τα παιδιά.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμά του εδώ.