Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, τον ρόλο του στην Aντιπολίτευση αναφέρθηκε με το γνωστό του στυλ ο βουλευτής Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο βουλευτής Επικρατείας αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τι τον ρωτά ο κόσμος στο δρόμο, όταν τον σταματά: «Μα ήταν ανάγκη να χάσετε;», ενώ σε ερώτηση αν θα πρέπει να συζητήσει το κόμμα τα αίτια της ήττας στις εκλογές, απάντησε ότι δεν χρειάζεται τέτοιο πράγμα:

«Εγώ νομίζω η συζήτηση αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη».

Για την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρός του, ο κ. Φλαμπουράρης εξήγησε ότι «αυτό που είπε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εγώ. Δεν είμαι μόνο εγώ. Όπως είπε ο Τσίπρας, είμαστε μαζί. Εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος. Δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Είναι όλος ο κόσμος που θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ και μας ψήφισε σε αυτές και τις προηγούμενες εκλογές και εγώ».