Ρόλο μετ’ επιτάσεως αναζητεί η Ρένα Δούρου, καθώς είναι πλέον ένα από τα λίγα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν καθόλου αρμοδιότητες. Γι’ αυτό όπου βρεθεί και όπου σταθεί διαδίδει ότι αποτελεί την εκλεκτή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.


«Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», απάντησε η ίδια, όταν ρωτήθηκε για τα σχετικά δημοσιεύματα, που εμφανίζουν το όνομά της ανάμεσα σε αυτά που «παίζουν» για τη θέση του διαδόχου του Πάνου Σκουρλέτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα της Δούρου είναι σε αυτά που υπάρχουν στο «μπλοκάκι» του κ. Τσίπρα, χωρίς, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανοίξει σε κανέναν τα χαρτιά του. Μάλιστα, στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου συζητείται ως επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συν τοις άλλοις, το πρόβλημα με την κυρία Δούρου, εκτός από το ότι αποτελεί κόκκινο πανί για μια σημαντική μερίδα παραγόντων του κόμματος, ιδίως αυτών που χαρακτηρίζονται ως ιστορικά στελέχη, είναι και οι σημαντικές εκκρεμότητες που έχει με τη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι τους προσεχείς μήνες θα είναι σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο περιβάλλον του κ. Τσίπρα δεν είδαν με θετικό μάτι τη δήλωσή της ότι κανένα θέμα δεν αποτελεί ταμπού, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα της εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση.

 

Πηγή: Secret