Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (και κυρίως την Κοινοβουλευτική του Ομάδα) είναι ποιον ή ποια θα χρίσει Γραμματέα του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποιον θα προτείνει;

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να δώσει το χρίσμα αυτό σε μη… γέννημα-θρέμμα Συριζαίο.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τη διεύρυνση που θα υπάρξει. Ετσι ονόματα που ακούστηκαν του τύπου Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα πρέπει a priori να αποκλειστούν.

Ο κ. Τσίπρας θα ήθελε έναν ορίτζιναλ Συριζαίο του δικού του στρατοπέδου, έναν δηλαδή προεδρικό.

Τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και ο κ. Τσίπρας τον ονόμαζε έναν καιρό ως… «άχαστο».

Ενδιαφέρον βεβαίως δείχνει για τη θέση του Γραμματέα και η Εφη Αχτσιόγλου (από την ομάδα των «53+»), αλλά και η Ρένα Δούρου, η οποία μετά την ήττα της στις περιφερειακές εκλογές αναζητεί ρόλο.

Ένας όμως τέτοιος μεγάλος ρόλος αποκλείεται, λένε οι γνωρίζοντες, να της δοθεί μέσα στο κόμμα.

Για την ιστορία όσες φορές πέφτει στο τραπέζι το όνομα του Νίκου Παππά και το εάν ενδιαφέρον για τη θέση του Γραμματέα, μόνο «γέλια» συνόδευαν την είδηση.