Μέχρι και πριν την παραδοχή του Νίκου Βούτση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή γνώμη, ότι την κυβέρνηση τότε την έριξαν… οι ξένοι.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτης δήλωσε ότι  υπήρχαν διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ για το εάν έπρεπε ή όχι να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά το 2015 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δικαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τόση λαιμαργία για την εξουσία  τότε που δεν υπολόγισε τίποτα. Ούτε το κόστος, ούτε το ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, όπως επίσης παραδέχθηκε, αλλά η αποκάλυψη έχει να κάνει με το παρασκήνιο το οποίου δρομολόγησε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η λαιμαργία του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία κι όχι οι ξένοι… που δεν αποδέχθηκαν το πρόγραμμα Σαμαρά ήταν τελικά εκείνοι που έριξαν την κυβέρνηση.

Εκ των έσω έπεσε ο Αντώνης Σαμαράς, θύμα του παρασκηνίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριζε ότι την κυβέρνησή του την έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δέχονταν επιθέσεις από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι με ειρωνικό ύφος δήλωναν ότι απλά ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

 

Σαμαράς: Δεν ανέτρεψε την κυβέρνησή μου ο Σόιμπλε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να διαψεύσει την θέση της τότε κυβέρνησης Τσίπρα ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε αποφασίσει να ρίξει από τον Ιούνιο του 2014 την κυβέρνησή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί ότι ο κ. Βαρουφάκης τα είπε όλα αυτά θέλοντας να δώσει άλλοθι στον εαυτό του και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν φταίνε εκείνοι που ανέτρεψαν, με την Προεδρική εκλογή, την κυβέρνηση Σαμαρά και τονίζει: «Ε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μας ανέτρεψε! Και όσοι τότε μέσα στη Βουλή, αρνήθηκαν να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας. Και ιδιαίτερα εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν  αποτρέψει την καταστροφή…».