Με εξαίρεση τους διοικητές των νοσοκομείων, τις διοικήσεις διαφόρων πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης και μερικές σκόρπιες εκκρεμότητες, όπως η ΕΡΤ-3 και ο ΟΣΕΘ (ο παλιός ΣΑΣΘ), όλοι οι άλλοι οργανισμοί στη Θεσσαλονίκη λίγο έως πολύ έχουν στελεχωθεί και οι διοικήσεις έχουν αλλάξει.

Τα κριτήρια ήταν ποικίλα. Σε πολλές περιπτώσεις επιλέχθηκαν πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως συνέβη στην Αττικό Μετρό Α.Ε. με τον Νίκο Ταχιάο ή στην Εγνατία Οδό Α.Ε., όπου πρόεδρος ορίστηκε ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο της Ν.Δ. όλο το τελευταίο διάστημα.

Αλλού προτιμήθηκε μια πιο τεχνοκρατική και δοκιμασμένη λύση, όπως έγινε στον ΟΑΣΘ, όπου τα ηνία του οργανισμού, η διαχείριση του οποίου θεωρείται από την κυβέρνηση κομβικής σημασίας, ανέλαβε ένας έμπειρος, αλλά σκληρός τεχνοκράτης, ο Γιώργος Σκόδρας, που είχε δοκιμαστεί και το 2004 στην ΕΥΑΘ. Αντίθετα, στη ΔΕΘ-Helexpo (Τζήκας-Ποζρικίδης) και στη Ζώνη Καινοτομίας (Λουφάκης) η κυβέρνηση προτίμησε να μην αλλάξει τις διοικήσεις, που θεωρούνται και πετυχημένες, ενώ ο Κυριάκος Λουφάκης και ο Κυριάκος Ποζρικίδης θεωρούνται στελέχη του κεντροδεξιού χώρου. Φυσικά, δεν λείπουν οι γκρίνιες. Κυρίως για το γεγονός ότι μετά τις πρώτες στελεχώσεις, που είναι αλήθεια ότι έγιναν σχετικά γρήγορα, καταγράφηκαν καθυστερήσεις στην κάλυψη των κενών θέσεων. Και όπου υπάρχουν καθυστερήσεις ακολουθούν συνήθως και παρασκηνιακές μάχες.

 

Πηγή: Secret