Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε κλοπή του υπηρεσιακού κινητού τηλεφώνου του και στη συνέχει αζήτησε εγγράφως την αντικατάστασή του.

Ο αρμόδιος για να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει ή όχι στον γενικό γραμματέα 120 ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσει το κλεμμένο τηλέφωνο εμφανίζεται διστακτικός: «Ξέρετε εάν θα δώσω 120 ευρώ, τότε θα πρέπει να το δικαιολογήσω στη Δι@ύγεια και δεν είναι καλό να εμφανιστείτε στη Δι@ύγεια ότι επιθυμείτε να αλλάξετε κινητό τηλέφωνο» είπε στον γενικό γραμματέα σε υπηρεσιακό ύφος.

Ετσι ο γενικός γραμματέας αγόρασε από την τσέπη του το κινητό τηλέφωνο, αλλά έψαξε και στη Δι@ύγεια για να διαπιστώσει τι είδους άλλα έξοδα γίνονται στο υπουργείο του.

Εκπληκτος διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος (με βαθμό Διευθυντή) που του έκοψε το τηλέφωνο και τον συμβούλευσε να μην εμφανιστεί για ένα κινητό στη Δι@ύγεια ενέκρινε πρόσφατα για τον εαυτό του ποσό 10.000 ευρώ για ανακαίνιση του γραφείου του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης το γραφείο του είναι το μεγαλύτερο στο υπουργείο, ενώ το καλύτερο είναι πως ο εν λόγω διευθυντής διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι κουμπάρος πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος (που επί ένα διάστημα μάλιστα ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου και συχνά απασχόλησε ΜΜΕ και κόμματα με τα καμώματά του).