Ανοίγει η βεντάλια των διεργασιών στο χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς η συμμετοχή του Παύλου Γερουλάνου σε εκδήλωση του του κινήματος «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, πυροδοτεί πλήθος σεναρίων, σε συνέχεια μάλιστα παλαιότερων πληροφοριών που είχαν δημοσιεύσει τα παραπολιτικά για το ρόλο που διαδραματίζει ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών, ώστε ενδεχόμενη ανάδειξη του πρώην υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει το δρόμο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι από τα λίγα άτομα στο στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου που είχε καταφέρει να διατηρήσει τις σχέσεις του με τον Νίκο Κοτζιά, ενώ πρόσφατα μάλιστα οι δύο άντρες συνέφαγαν. 

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το «Πράττω» στήριξε τον Παύλο Γερουλάνο για τον Δήμο της Αθήνας και ο Παύλος Γερουλάνος είναι από τα λίγα άτομα στο στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου που είχε καταφέρει να διατηρήσει τις σχέσεις του με τον Νίκο Κοτζιά ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα οι δύο άνδρες συνέφαγαν.

Η εκδήλωση θα γινει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στην οποία ο επικεφαλής της Κίνησης «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος θα συζητήσουν για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.



Επίσης είναι γνωστό ότι ο Παύλος Γερουλάνος ζητά επίμονα την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και την επαναφορά του πράσινου ήλιου, ενώ στο πλαίσιο του μετώπου πυο έχει ανοίξει με τη Φώφη Γεννηματά, ζητά, επίσης, συνέδριο και εκλογή ηγεσίας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς έχει υποστηρίξει εγκαίρως την προοπτική ενότητας και συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων